Stallrosen

Alla inlägg under november 2011

Av Kerstin - 17 november 2011 22:26

Orkar inte göra något inlägg idag. Jobb och migrän, usch för det ena och det är inte jobbet jag pratar om då..  

Nu väntar bädden och förhoppningsvis så vaknar jag utan migrän i morgon, vilket visserligen skulle förvåna mig... Men hoppas kan man ju alltid.

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 16 november 2011 12:00

Varför måste allting vara i svart eller vitt? Bett tog jag ju upp lite igår, "vanliga bett" ok, inget annat. Men varför??? Varför kan man inte acceptera att det faktiskt finns personer som av någon anledning till exempel betslar upp sin häst på en uteritt för att inga olyckor ska hända, varför är det så fel?? 

Barfota, absolut om det funkar. ALLA kan gå barfota hävdar endel och har sina pållar barfota trots ömma sulor, de ska bara vänjas in.. Ok, kanske gör vissa hästar det, men inte alla. Varför måste man hävda att ALLA kan gå barfota, varför kan man inte acceptera att vissa hästar kanske bör ha skor för att slippa gå och ha ont av grus mm.

Hästar ska gå i flock, visst håller jag med om helt och fullt, MEN jag vet också att det finns hästar som faktiskt mår bättre av att gå ensamma, OM man inte kan hitta någon häst som är på samma nivå som den. Jag har själv haft en sådan häst. 

Hjälptyglar, lyssna på namnet, säg det långsamt.. H.J.Ä.L.P tyglar, de kan vara till hjälp för att få hästen att hitta en bättre form, så att ryttaren i sin tur får känna hur det ska kännas (och nu menar jag inte bara att hästen ska kröka på nacken). Om detta sker under ordnade omständigheter och med hjälp av en erfaren person så kan det ge så otroligt mycket tillbaka för både häst och ryttare. Att sedan häst och ryttare måset stärka sig båda för att alltid hamna i en balanserad form och ridning är ju självklart, men det är en HJÄLP på vägen och med det menar jag inte att det ska användas dagligen. 

Täcke eller inte täcke, lösdrift eller inte.. Allt kan diskuteras, men vad är rätt och vad är fel?! Vem bestämmer det? Varför inte acceptera att vi alla gör så gott vi kan och många av oss kan faktiskt häst, fast vi inte tycker lika.  Alla hästar är individer, alla hästägare är individer, inget är bara svart eller vitt. Hela vår värld har en gråzon, på gott och ont... Så ser er omkring, gör er egen bedömning, men våga väga in helheten, inte bara din personliga åsikt. Men om vi är villiga att lära och se oss omkring så kan vi precis som jag skrev igår, göra världen lite bättre för hästarna. 

Näst inlägg kommer nog att handla om sekter...

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 15 november 2011 23:19

Vill börja med att tacka för era kommentarer till mitt förra inlägg! Nu skrev jag ju ett förhållandevis neutralt inlägg, som kanske inte inbjöd till några hetsiga debatter, men det var en tanke bakom det med. Känns trevligt att inte vara den enda som tycker som jag.  

Idag har jag trots en sol på himelen varit SÅ trött!! Sov ända tills dottern kom hem från skolan, men sedan blev det fart under skosulorna. Dottern hade ju beställt ridtur idag. Var meningen att vi skulle ta Zabina, men eftersom jag var tvungen att rasta hundarna också så fick det bli Prins. Vi tar en nyverkad/skodd Zabina i morgon istället. Prins är väldigt pigg just nu, kanske beror det på de 4-5 pelletserna han får    eller så trivs han bara med livet. Men han var tillräckligt lugn för att dottern skulle våga ta en galopp på gräsvägen med honom, hon sade till honom att vara galoppera lugnt och det hade han gjort, hon bröt av och fattade galopp 3 ggr, bra! (Det satte nog mer spår än jag trodde Jennifer F, men vi löser det!).  

Bjuder på en gammal favorit bild...  

Imorgon kommer hovis redan vid 10-tiden, gäsp... Funderar på att helt enkelt låta bli att sova, kanske hinner jag lura en stund mellan hovis och innan barnen kommer hem.. Vi får se.

Nu ska jag styra upp lite på jobbet. Ha en god natt!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 14 november 2011 23:25

Jag och en vän hade ett litet snack om olika inlägg i bloggvärlden och framför allt om bett som verkar vara på tapeten nu. 
I omgångar så dyker det som sagt upp lite inlägg om bett, ett alltid lika aktuellt ämne. Alla bett utom "vanliga" bett dissas helt. Förklaringarna är många och ofta väldigt bra till varför man INTE ska betsla upp sin häst, ALL uppbetsling beror på dålig ridning, men är det verkligen så?? Hur hemsk stången är, kandar ska vi ju inte ens prata om, 2 bett i munnen.... Jag kan förstå att endel tycker att sina hästar funkar bra på tex pessoa betten, hästarna kröker fint på nacken, tyvärr är det väl allt som händer, lika så om man använder stångbett på fel sätt eller vilket bett det än må vara. Trots alla dessa heta debatter om bettens vara eller inte vara så har ni alla bett på era hästar.... Vilket bett man än stoppar in i hästens mun KAN orsaka skada, så är det gott folk... Det är ryttaren som avgör det. Att man sedan ska sträva efter att rida på så "milda" bett som möjligt ser jag som en självklarhet, eller varför inte bettlöst... Men en repgrimma, ett hackamoore, en sidpull kan också orsaka skador...

Varför tas inte det upp??? Kanske inte är så lindrigt eller....

Eller varför skrivs det inte inlägg om ryttare som sitter och bankar sin häst i sidorna dag ut och dag in.. Sporrar tas på, när hästen stänger av för de korta så tas det på lite längre, kanske med en liten udd på, bara för att förstärka. Det är ju också ett sätt att skada hästen. Hästar är känsliga djur, det är vi som gör dem okänsliga eftersom vi ofta är lite otydliga i våra signaler, har för dålig kordination, kunskap eller vad det nu kan vara.

Eller sadlar, illa inpassad sadel, för hårt spänd sadelgjord, en illa anpassad sele, en för tung ryttare i oblans på en för liten/omusklad häst, nosgrimmor, hjälptyglar, ja allt vad det nu kan vara. I det stora hela så tycker jag att bettfrågan har förstorats upp. Att det ska uppmärksammas är viktigt, men allt det andra då?! 

Allt vi gör med våra hästar strider mot deras natur, de är inte skapta att stå i stall, gå med ryttare, ha bett i munnen, MEN vi kan alla hjälpa varandra på ett trevligt sätt att göra så gott vi kan för våra 4-benta älsklingar. 

Det bästa vi kan göra är att lära oss så mycket som möjligt om dessa fantastiska djur, lära oss hur de är byggda, hur de fungerar i en flock, hur vi ska kunna tyda deras signaler, hur vi ska få dem att bli harmoniska i vår närvaro. Hur vi ska få dem att bära/dra oss på ett sätt som på bästa möjliga sätt skonar dem och får dem att fortsätta vilja vara oss till lags. Djur är väldigt förlåtande, de vaknar upp till en ny dag med nya möjligheter varje dag, låt oss ge dem det allra bästa varje dag! Och det gör vi om vi är villiga att lära.

Kram på er!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 14 november 2011 23:13

Vet inte riktigt var den här dagen tagit vägen... Vips så var den slut.. Fixade lite på vinterhagen, bytte några isolatorer, men mer hann jag inte. Men hundarna fick en lång promenad i alla fall, alltid något...

Barnen ville rida när de kom från skolan... De frågade faktiskt själva... Kan det ha att göra med att jag skrivit en "Till Salu" annons som liksom låg lite halvt gömd/synligt, där det stod att några ponnyer och lite ridutrustning skulle säljas påg av bristande intresse hos barnen...   Tydligen vill de rida i morgon också... Som sagt, intresset finns, det vet jag, men jag vill att de även ska vilja rida, inte att jag ska påminna dem om det varje gång, vi har pratat om det här och de säger själv att de inte vet varför de inte frågar, för de vill ju 99% av gångerna jag frågar... Slöhet, vana, jag vet inte..

Väl uppe i skogen så stötte vi på en skördare, vi visste att den skulle var någonstans, men tyvärr höll den på att avverka precis vid stigen där vi måste gå upp så vi fick vända och ta en tur på vägen istället. Blev en kort tur eftersom vi inte laddat med reflexer, vi skulle ju rida i skogen, förhoppningsvis så blir det en längre tur i morgon. 

Ny hovis kommer på onsdag, ska ta 2 av ponnyerna. Får se om hon kan dra av skorna på Secret oxå, beror väl på tiden..

Somnade efter middagen och sov som en stock!! Vaknade 2 minuter innan larmet satte igång, underbart! 

Nej, nu ska jag fortsätta fila lite på ett inlägg som jag funderat lite på om jag ska skriva eller inte...

Ha en toppen kväll!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 13 november 2011 16:19

Ingen har väl glömt sin far idag?! Här blev sambon lite uppvaktad av ungarna till frukosten, sedan for de iväg rill svärföräldrarna. Själv valde jag att stanna hemma, lite saker kvar som MÅSTE göras innan det blir tjäle i backen, men det verkar ju bli en varm vecka, men jag har mycket jobb inplanerat så...

Har slagit ner stolp ända tills axlarna sa stopp!! Så nu är det bara några som ska riktas till, förhoppningsvis så behöver jag inte byta dem. Ska dra om tråden i morgon och sedan är den klar för inflyttning. Ute i sista minuten??!! Nä vadå, det är ju bara den 13 november...   Fattar ni, mitten på november och i morgon ska det bli 7 grader varmt! Härligt!! Har även plockat ner större delen av sommarhagen, vill inte gå på vägen nu något mer med tanke på hur timmerbilen kör.   

Walle har skött sig exemplariskt idag, igår var han till salu, väldigt billig dessutom!! Idag har vi kratsat hovarna 5 ggr!! Vi har tittat på ALLA läskiga saker som jag fick lirka honom förbi igår (bland annat när han såg sin spegelbild i fönster på timmerhuset!!!  ). Men idag har vi kollat in allt med ett lugn och nyfikenhet. Annars har han visat sin allra bögigaste sida under 2 dagar nu, flörtat hej vilt med Sullivan och nära på kryper under honom. Men de busar väldigt mycket också, vilket är bra för dem båda, eller alla tre, för Curre får vara med han också. Då rastar de av sig på ett bra sätt.

 

Prins kollar om Sullivan är ok efter allt bus...

Zabina hade en surdag i går, allmänt grinig vad jag än gjorde med henne. Men idag var hon som en omvänd hand. Öronen framåt, arbetsvillig och visade stolt vad hon kan!   Underbar och väldigt personlig ponny. 

Vi har ett dilemma här hemma... Dottern vill inte rida om inte sonen följer med... Sonen rider visserligen, men börjar känna sig stor på Prins och tycker inte det är lika kul längre, Zabina vill han inte rida, det är ju en tjejhäst! Och Curre tycker han inte är riktigt säker än... Och jag kan ju knappast ta med Curre och Zabina på samma tur, inte nu i alla fall när jag även går brevid Zabina eftersom hon är lite piggare än vad dottern är van vid. Får se hur vi löser det här...

Igår kväll tog vi även ut Curre på vad som skulle bli en skrittur, men han ville inte gå framåt med ryttare på, jag prövade backa, helt ok, jag prövade flytta honom, helt ok... Men nä, inte framåt... Ha ha!! Prins lilla "medryttare" var här och red en stund, så nästa gång ska vi hänga på dem efter vägen, Curre är ju som tur är trygg i trafiken, får se om han är det med ryttare också.

Curres fd ägare var här och lämnade över betäckningsprotokollen eller något sådant, vilket påminner mig om att jag borde få något sådant från Sullivan också, måste kollas upp.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Skriver

Kerstin


Av Kerstin - 12 november 2011 10:28

Har nu så sakta börjat läsa ikapp hos vänner som jag inte hunnit med under ett tag nu och ser ett mönster i bloggarna. Väldigt intressant då dessa inte läser varandras blogga (iaf inte kommenterar). Inlägg som handlar om att ta tillvara dagen, njuta av livet, stannna upp och njuta av en himmel full av stjärnor och lugnet, säga godmorgon och tacka för att man fick vakna till ännu en vacker dag. Det säger nog väldigt mycket om mig. Att man hittar "vänner" ute i cyber rymden som ser och uppskattar samma saker som man själv gör, även om kanske inte jag skriver om det så läser jag ju dessa bloggar eftersom jag uppskattar och känner igen mig i texterna. Jag behöver dem för att komma ihåg vem jag är i vardagsstressen. Ibland är det så lätt att tappa fotfästet och bara rusa iväg. Nu är jag nog en ganska bra livsnjutare, jag har 6 underbara individer i stallet, min fina familj och djuren i huset. Alla får mig att må bra, samtidigt som de alla kan orsaka en stress över att jag inte hinner lika mycket som jag skulle vilja. Visst finns tanken att "rensa", men varje gång jag för upp det på tal så rycker ungarna in och hjälper till massor. Och vem vill egentligen vara utan dessa ljuvliga kvällspromenader under en stjärnklar himmel?! En skrittur i skogen, lugnet, den friska luften, närheten till de "vilda djuren".... Marsvinens tjatter när jag kommer upp å kvällarna med deras kvällsgodis och vi har vår mysstund. Inte jag i alla fall.

Ha en underbar dag i dimma!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 10 november 2011 23:30

När jag for hem från jobbet i morse hade jag sådan fruktansvärd magknip eller kramp stämmer nog bättre. Kunde inte gå upprätt. Skulle ha jobbat på Hööks några timmar på morgonen, men fick skicka iväg en ev sjukanmälan, skulle jag mot all förmodan vara piggare efter 1,5 timmes sömn så skulle jag ju naturligtvis ha åkt iväg.. Så blev det nu inte, jo jag var bättre, men inte bra. Slocknade igen efter att ha meddelat att jag inte kom, men vaknade redan efter lite mer än en timme, hjärna sa kliv upp, kroppen sa ligg kvar. Efter att ha försökt få dem i fas med varandra så kom jag tillslut upp ur sängen och satte igång med alla dagens måsten.. I det inkluderade shopping inför helgen. Hatar verkligen att handla i vanliga fall, men när jag är trött så är det nära på det absolut värsta jag kan göra... Spelar heller ingen roll om jag har en inköpslista, glömmer eller orkar inte ta med allt som står... Så jag liksom..

Efter att han hämtat sonen från skolan och landat hemma igen, gått i mig frukost/mellis, gjort lite läxor med barnen så blev stallet gjort och killarna fick sig en genomgång av borsten av dottern, hon tyckte jag kunde mocka länge på Sullivan, för hon ville få honom att glänsa som guld!! Men det gör han ju redan..   

Min guldgosse!  

Sedan berättade hon att hon sett i Pollux tidningen en rosa/lila hjälm, lila grep, rosa sadel, mm som hon tyckte skulle passa henne JÄTTE BRA!!  Jodå, kan tänka mig det!! Men kanske mockningen går lite fortare med en lila grep eller?? Hi hi!! Och vem skulle tacka ner till en rosa/lila hjälm, när man är typ 8 år?! Väl inne igen visade hon mig alla sakerna och vi hittade en uppsättninge benskydd som faktiskt skulle passa SÅ fint på fröken Zabina. Och då påpekade dottern att hjälmen skulle matcha fint till... Hmmm..

Efter middagen slockande jag direkt kan jag lova. Hörde inte ens när jag fick sms på telefonen, det brukar jag alltid vakna av. Men som tur va så vaknade jag när klockan ringde, tur man hör det man ska. Efter att antal koppar kaffe och vetskapen om att jag har enerig dryck i ryggan så kommer jag att överleva natten och dagen i morgon också. Har trevlig kollega, som alltid, under dagen så den kommer att susa förbi. Idol lagomt tills man kommer hem i morgon och sedan en god natts sömn så äör jag på banan igen på lördag.

Ha det så bra tills dess!

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards