Stallrosen

Alla inlägg under februari 2013

Av Kerstin - 20 februari 2013 15:54

Ja det är väl ett måste om man ska göra "debut" på ridbanan igen.   Så här fina var vi dagen till ära.

     

Som ni ser så matchar till o med spöt!

Under vindjackan hade jag naturligtvis en röd tröja, eftersom den syns så väl..   


För idag tog jag och min Hero oss bort till grannens ridbana och kollade läget. Det var faktiskt första gången sedan jag provred honom som vi gick in på en riktig ridbana. Jag hade inga förhoppningar, gick dit helt förutsättningslöst. Dels för att han inte varit där förut och dels för att det går hästar runt, som han skulle kunna bli störd, nyfiken eller hetsa upp sig på. Hemma hetsade han ju upp sig ordentligt närjag red ner i hagen, trots att det bara var vägen mellan han och hästarna då. Men gissa vad!? Han tittade sig omkring, jag fick påminna honom lite angående vad en förhållning eg betydde, men sedan!!! Ja, återigen, han har verkligen landat! Visst är det lite vingligt och formen är inte stadig. Jag är inte stadig, men vilket bra utgångslägen vi har hittat!! När vi sedan skrittade hem i maklig takt så stod skotaren ute på vägen och lastade av timmer. Intressant tänkte jag och lät honom skritta på.... Liten fnysning och ett skutt så var vi förbi!!   Hmm, men möta en personbil efter vägen gillas inte?! Ja ja, man får vara nöjd. Hi hi!!


Hundarna har lite vårkänslor, mycket skutt och full rulle i skogen idag. Termometern stod på -7 i skuggan, men solen värmde desto mer.

       

 

Även collisar kan säga ifrån...   


Ha en solig dag!!

Kerstin

Av Kerstin - 19 februari 2013 21:32

Hade en konstig "orkar/vill inte" känsla i morse. Gick med hundarna och insåg att det var ganska halt på vägen. Kom hem och tittade på klockan, nä, skulle nog inte hinna rida. Tar för mkt tid, allt så jobbigt. Mesade på inne, men av någon anledning så bytte jag om till ridkläder innan jag gick ut i stallet. Hero kom upp till grinden när han såg mig. Jag fortsatte in i stallet, hade SÅ mkt att göra först....   Men tillslut så gick jag ut igen, Hero stod längst ner i hagen, såg mig och travade upp till grinden... Kändes som om han ville något...   Det var bara att inse, det var meningen att vi skulle ut idag. Beslutsångest när väl kom upp på ryggen, vart skulle vi rida, vad skulle vi göra... Halt, trist, tråkigt... Red bort mot grannen, ringde honom när jag stod på infarten och frågade om jag fick gena över hans gård, inga problem. Hero var spänd hela vägen dit och gick och små taktade. Ja, som ni här, humöret var på topp!! Red över gården med spänd häst, kortade upp tygeln lite för att bromsa upp honom... Vet inte vad som hände, men helt plötsligt så var han helt avslappnad och super fin. Lät honom trava en bit och hör och häpna, på halv lång tygel!! Och han var lång och låg, travade lugnt i en lugn härlig trav! Vi travad på hela vägen upp i skogen, saktade av när det började gå nedför. Skrittade på lugnt nedför, travade igen på rakan ner till min ridäng. Där nere spände han till sig lite, men fortfarande under kontroll. Så travade vi på, fortsatte vårt jobb med övergångar, de blir allt bättre. Och tills slut var han så underbar så jag kunde inte låta bli... Satt till och han fattade en underbar bärig galopp!! Lite hastigt, men svarade så fint på min förhållnig och låg sedan kvar i en underbar galopp! Inget stress eller struttiga språng, inget studsande och hetsande. Bröt av till trav och sedan skritt utan problem. Lite hetsig i skritten ett tag. Lade in lite mer trav jobb och fick efter ett tag samma "läge", fattade höger galopp och gissa vad!! Lika underbara den! Här blev det några små bocksprång av glädje eller om det var spänningar som måste ut. Vi avslutade det hela med en något överilad trav, men skaplig skritt hem. Helt klart MVG idag!! Hur det gick till har jag ingen aning om, med tanke på hur oinspirerad jag var. Men kan ju bara konstatera att även om vilan blev längre än jag planerat så har den varit väldigt bra för Hero. Han har fått landa mentalt, kanske fått läka om han haft spänningar och ont i kroppen, vad vet jag. Jag vet bara att nu funkar VI!! Resten är historia och den är inte vår, vi har framtiden som är våran!! Och den ser vi fram emot.   


Så kom barnen hem och dottern ville rida efter mellis. In med Walle och så gick jag, dottern och hundarna iväg. Vi skulle bara gå i skogen en sväng, men där var skogsmaskinen och höll på att skota fram timmer så det var bara att fortsätta efter vägen. En bil kom i FULL fart, bromsade inte och vi hade ingenstans att ta vägen. Arg som ett bi så kliver jag ut i vägen, och skriker (som om han skulle höra mig) men han ställer sig på bromsen och får stopp innan oss, jag klev åt sidan när han började bromsa, var så jä...a arg att jag glömde kolla vad det var för reg nr. Walle däremot var helt lugn. Vi fortsatte vår promenad efter vägen och in i skogen på ett annat ställe. Walle skötte sig naturligtvis exemplariskt. Vi mötte flera bilar på hemvägen, men inte en reaktion från hans sida. Duktig pålle!!

   

Inte världens bästa foton, men världens bästa är på dem iaf!!   

(Kedjan har jag bara på fall att, tycker den är smidigare än grimmskaftet, vet att ngn kommer att fundera på det

Han drar inte i den och inte jag heller...)


Tja, det var min dag i stora drag, hur var eran?

Kerstin



Av Kerstin - 18 februari 2013 12:55

Japp, så var 4 nya fräscha benreflexer inköpta och ligger redo att användas på guldgossen!! Skulle eg in och jobba några timmar i kväll, men det blev ändrade planer så jag blir kvar hemma. Så nu kan jag ju rida en sväng istället.   Så i em blir det ridning och stall/hundfix, sedan viker jag kvällen åt soffan, TV (måste ju hjälpa CSI teamet att lösa lite mord och så) och era bloggar. Så den här dagen rullar på dem med. Kanske bäst att sätta fart då, funderar på vad vi ska ha till middag?! Förslag!?

Ha det bra!

Kerstin

Av Kerstin - 16 februari 2013 22:26

Lite positiva saker, för jag skulle ju ta mig i kragen!   

På fredag ville jag rida, oj vad jag ville, men det var grått och dimmigt ute och timmerbilarna körde skyttetrafik. Kändes inte som om det var läge att ge sig ut på vägen då... Deppade ihop lite när jag kom hem från hundpromenaden, men så från ingenstans så kom energin... Pysslade och donade lite innan ungarna kom från skolan, tog lite mellis med dem och sedan ställde jag mig och planterade om mina växter?! Och när hände det senast!? Torkade ur kylskåpet och slängde mat som kändes lite "tveksam", dammsög och rensade en skänk som står i köket, slängde en massa skräp som jag av någon konstig anledning flyttat runt huset innan. Klippte klorna på hundarna och började borsta dem (det kommer att ta lite tid..), friserade Eddie runt tassarna och klippte rent under dem så inte snön skulle fastna. Ungarna for till sin pappa, hundarna följde med och jag fortsatte plocka lite både inne och ute i stallet. Kände mig rätt nöjd! 

Idag, lördag, sov jag till kl. 15.00 Pigg och utvilad efter nattens jobb så fixade jag kaffe och macka. Kaffet smakade ljuvligt i den väldigt rena och fina perkulatorn! Den fick sig en omgång även den igår.   Solen sken och Hero stod vid grinden och jag tror han ropade på mig. På med ridkläder och ut i stallet, fixade och donade, har svårt att göra sådant efter ridturen, vill att allt ska vara klart. Solen gick ner och fram kom månen och lyste upp. Så på med sadeln och de få reflexer jag hittade, visade sig nämligen att jag har trippel uppsättning med reflexer till ponnyerna och inget till Hero. Lyckades iaf hitta ett par benskydd med reflexpiping på, fick på 4 benreflexer med lite finurlighet, ländtäcke på, även det med reflexpiping och ett reflexmärke på ena sidan, mina shortchaps har även de reflexpiping. Kan väl inte säga att jag skulle släppa iväg någon unge ut på vägen med så lite reflexer, men jag borde ju klar det, tänkte jag, man får ju planera lite... Ut på vägen och in i skogen, månen lyste verkligen upp, det var härligt att rida!! Skrittade en bra bit in i skogen innan underlaget blev lite tveksamt och vi vände. Ute på vägen igen så mötte vi 3 bilar utan problem, vi stod på en infart helt lugnt när 2 passerade, den 3:e stannade faktiskt och då var det inga problem. Travade fram och tillbaka som vi brukar nu för tiden och han har verkligen "landat" i form och takt/tempo. Nu kan jag även ändra honom, flytta några steg, be om några steg i en öppna, länga steget både i skritten och traven några få steg utan att han faller isär eller ilar iväg. Det är stort för oss. Han sätter oftast igång bra, slarvar jag, slarvar han, vilket inte är mer än rätt. Det är en helt annan häst jag rider nu än innan vilan. Så nu längtar jag verkligen till att få börja galoppera honom, men det är bra att det är lite halt och så nu, så hinner vi båda bygga upp oss innan nästa gångart ska formas. Men en ridbana vore verkligen kul, så jag fick se om jag bara lurar mig själv eller om vi kommit en bit på VÅR väg. Och jag är nöjd med det. Ett steg åt VÅRT håll.


Ha en bra kväll!!

Kerstin

Av Kerstin - 16 februari 2013 22:05

Försökte inte alls smita undan..   Trots vad Nina och Marianne påstår... Ha ha, vägde mig faktiskt, men SEDAN föll allt i glömska. +1kg stod vågen på, jag hade räknat med mer så det var ok ändå. Jag har inte mått bra sista tiden, varför vet jag inte, saker som händer runt mig, inom mig eller vad det nu än må vara. Vissa personer hanterar det genom att prata, andra genom att springa/träna och så sådana som jag som stoppar saker i munnen. Tyvärr då ätbara saker. Hade varit bättre att tugga på ett sugrör eller så. Vet egentligen inte om jag mår bättre nu, men igår fick jag tillbaka lite av energin och tog tag i en hel del saker, banala för vissa, men just igår var det stora saker för mig. Handlar väl mycket bara om att ta sig i kragen och komma igång igen. Just nu saknar jag orken, lusten, ser inte längre det positiva. Jag vaknade upp lite där när jag beklagade mig för min käre bror att jag och dottern fått magsjuka under min långledighet, "Ja men va bra, sa han. Då slapp du ju förlorad inkomst." Och det är precis så jag brukar tänka, men nu gör jag inte det längre.. Ser det mörka, jobbiga. Jag har massor med saker att vara glad över, men jag ser det inte så. Får ta mig i kragen och ruska om mig och sedan får Nina och Marianne se upp!!   


Kram

Kerstin

Av Kerstin - 15 februari 2013 08:24

Grått och trist väder idag.... Nåja, ska inte låta det slå ner mitt humör.. Fast jag är ju redan trött, så jag lär ju knappast bli piggare.

Gårdagen bjöd inte på mycket, mest vardagsting.

For och lämnade in Ipaden, hade förberett ett bra argumentationstal för att få lämna igen den så gissa om jag blev lite paff när jag lade fram den till expediten och hann bara säga att den bara la av så, ringde hon upp den avdelningen, någon minut senare kom en personal med en ny Ipad, gav mig den och kvittot. Ehh, tack sa jag och skulle precis gå när hon hojtade, "Vad var det för fel på den? Bara så jag vet vad jag ska skriva på lappen." Jag sa att dem bara dog, Ok, sa hon och gick iväg, kollade inte ens i kartongen om allt var med?! Så jag blev lite brydd.. Är det ett vanligt fel på dessa, eller har de bara den policyn.. Nåja, sonens Ipad, hänger sig lite och då har han bara haft på den 2 gånger och inte laddat ner något, just för att den hänger sig, så jag ska kolla den lite i helgen, virus program nedladdat och installerat. 

Sedan fick jag ju tips av Nina på ett bildprogram, jag trodde man skulle ladda ner det och datorn fick ett spunk igår, så kvällen gick åt till att rensa och skapa reda i den igen och idag har den blivit scannad mm, så jag tror den ska vara ok. Så idag när ungarna kommer hem ska viruskydd laddas ner till mobilerna också. Något jag tänkt göra, men som inte blivit av. 

Till min Ipad laddade jag ner en gullig liten app, som jag även hade på den andra, men strax efter började skärmen fladdra till och det gjorde den på den förra också, så jag avinstallerade den appen direkt. 

Sedan kan man ju fundera om jag fått ngt virus också... Kokade ägg till frukostmackan i går, men åt upp mackan innan äggen var klart. Men oj.. Men så bra då kan jag ju ha ägg och lite sill till lunch då tänkte jag. Lunchen kom och jag skalade mitt ägg, kollade vilken av sillarna jag skulle ta och funderade sedan vart äggen va?! Jo de hade jag ätit upp medan jag funderade på vilken sill jag skulle ta...   


Så kom jag till läkaren och vi sitter dör och pratar, så säger han "När man uppnått din AKTNINGSVÄRDA ålder..."    Jaha... Hur tänkte han nu då?! 45 år?! Jag hörde inget mer av vad han sa eftersom jag funderade hur han menade...... Hade det inte varit för att han var så ung och ganska trevlig (förutom det), såg rätt bra ut och hade livet framför sig så vet jag inte riktigt vad jag hade gjort....  Men på väg ut i bilen så tröstade jag mig med att han hade säkert läst mitt födelse år (-67) och tänk "Vilken OTROLIGT FRÄSCH 67-åring......   För så MÅSTE det ju vara, eller hur!? Vill att ni NOGA tänker över ert svar här!!    


Ja så var min aktningsvärda alla   -dag...

Hur var er?

Kerstin

Av Kerstin - 14 februari 2013 09:16

... att det snöar även idag. Man kan ju bli smått  på snön... 


Igår var det bara en dag bland alla andra. Avslutade dagen med föräldramöte i sonens klass. De är en stökig klass och nu så här i sista minuten (sista terminen) så får de en ny klassföreståndare och precis före jul så vaknade rektorn upp och insåg att klassen behövde HJÄLP!! Då har det liksom inte varit bra sedan de började för 1,5 år sedan.. Bättre sent än aldrig. Kan ju inte direkt säga att jag håller rektorn på skolan högt i mina tankar, han har ju legat under noll ang skolskjutsen i många år och jag kan väl säga att han inte direkt klättrat upp på stegen när det gäller att hantera situationen i klassen under den här tiden heller. Fel man på fel plats helt enkelt. Om han hade lagt ner lite mer tid på eleverna än att skaffa "teknikprylar" så hade det känts bättre, men han är ju man och då är ju tekniken viktigare, sedan att den inte kommer till användning (eftersom eleverna inte sitter på sina platser och lektionen aldrig kommer igång) har väl mindre betydelse... Eller... 


Idag är en annan dag och jag ska väl pallra mig ut, typ nu... Sedan hägrar sjukhuset en sväng innan man får göra kväll.

Ha en trevlig alla   - dag!

Kerstin

Av Kerstin - 12 februari 2013 15:53

I morse blev det sovmorgon, inga barn hemma som skulle till skolan. Lite tomt, man vänjer sig inte. Frös när jag vaknade, blev lite varmare när jag jobbat igång mig och elden. Lite kaffe och frukost och sedan vara det bara att dra på sig täckbyxorna för att gå med hundarna, men VAD????? De gick i 2 delar!!! Dragkedjan delade på sig, fasen, har ju bara haft dem sedan mitten av december! Mina förra hade jag i 14 år eller om det var 15... Surt..   Ska se om jag kan sy ett stopp på dragkedjan, använder den ändå inte, de är dessutom för stora så det är inte så att jag "spräckte" dragkedjan, om nu någon "elak" person trodde det..   Så det blev bara ridbyxorna på hundturen, blev lite kallt och mina vinterstövlar gick ju sänder här om dagen så jag hade bara joddisarna på mig nu.. Var liiiiite kall när jag kom hem faktiskt. Satte mig framför elden en stund innan jag gick ut i stallet och visslade in Hero för en ridtur. Red fram och tillbaka på vägen idag också. Kom på att det måste eg vara riktigt bra för honom just för tillfället då han stressar lite för att komma hem, nu rider vi ju förbi gården flera gånger och han sköter sig så bra. Lite forcerad till att börja med, men han kom snabbt till ro. Han var så lugn så det kunde till och med köra förbi en liten lastbil utan att vi hamnade i någon snödriva eller studsade runt. Så efter att ha jobbat på bra i traven så avslutade vi ridturen med att skritta iväg en bit i skogen. Skogsmaskinen har kört upp en bra bit till så det gick bra att rida där. På hemvägen fick vi åter möte med samma lilla pickup/lastbil och även denna gång gick det bra. Men det var en bra chaffis också som körde sakta. Gillas!! Hero skrittade på lång tygel hem, något över tempo, men fullt acceptabelt. Långa steg och det är det som räknas.   Var rätt kall när jag kom hem efter att ha skrittat sista halvtimmen.. Fixade Hero och drog ut slangen för att vattna hästarna och naturligtvis så släppte slangen från fästet och sprutade vatten på mig! Så nu var jag både blöt OCH kall när jag gjorde det sista i stallet. Hann inte byta om innan jag skulle hämta sonen från skolan så jag kan lova att det var skönt att komma hem och dra på sig torra, varma och mysiga kläder och bli serverad lite varmt kaffe!! Börjar tina fram lite nu, men näsan rinner och halsen gör ont. Fast det gjorde det redan i morse, men det blev väl knappas bättre av det här..

Nej, nu hoppar jag in i duschen och kryper ner under filten i soffan istället!!

Och min Ipad lade bara av sådär igår!? Irriterande!!

Kram

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards