Stallrosen

Alla inlägg under mars 2012

Av Kerstin - 15 mars 2012 21:18

Ja vad gör man när man har tråkigt en torsdags morgon??? Jo man anmäler sig till 2 kurser på Mittuniversitet.. Jag i ett nöskal..

 

Sedan hade jag lite funderingar med en klok vän, om hästar så klart...   Skönt att lufta sina idéer och funderingar med någon som har lite distans.

 

Lite hästfix mm som vanligt. Gick upp i skogen med hundarna och såg till min glädje att de kapat alla träd som legat över vägen. Så rider/går vi genom grannens fd hage så går det galant att komma upp i skogen igen.

Tja så mycket mer händer inte nu. Hästar, hundar och familj..

Jo!!Vi ska på klicker kurs!! Vi är jag och någon av ponnyerna... Har inte bestämt mig än för vilken, men är nere på 2 av dem nu. Zabina eller Curre. Zabina eftersom hon verkligen skulle älska det och Curre för att han skulle få komma ut på äventyr och behöver det för att fortsätta utvecklas lika positivt. Även han skulle gilla det. Hon som håller i kursen ska bo hos oss över den helgen, så nu är det städning som gäller!!  

Någon fler som prövat på klicker??

Ha det så bra!

Kerstin


Av Kerstin - 14 mars 2012 23:38

2 extremt pigga ponnyer fick sig en ordentlig skritt tur idag, matte fick pinna på bra för att hinna med dem.    Blev en promenad uppför en lång seg backe tillslut för att suga ur lite energi från dem, funkade rätt bra!

 

Sötisar!

Verkade lilla Prins hovar, i morgon blir det Zabina eller Walle som ska bli fin i fötterna. Hovis är på ingång, men alltid bra att hålla efter det man kan.

Nu är det nog sängen som hägrar känner jag..

Kerstin

Av Kerstin - 13 mars 2012 20:14

Ska försöka rycka upp mig angående allt här i livet, känner mig nere och har gjort det länge. Har så mycket att glädjas åt runt om mig, men orkar inte le. Men idag skrattade jag gott i alla fall. Släppte av dottern på dansträningen och for till havet med hundarna. Och vad ska man säga, bara havet gör ju sitt, att det är ljust fast klockan närmar sig 18-tiden och så har vi ju hundarna och då framförallt Dexter!! Låter bilderna tala....

     

         

Vart tog benen vägen???

             

Balsam för själen!


Och så fick jag ett intressant meddelande på fejjan!!  

Kram på er!

Kerstin

Av Kerstin - 13 mars 2012 12:11

Det är alltså hon som rider......

Just då iaf...

Hon kör ju skoter också..

Kerstin

Av Kerstin - 12 mars 2012 19:09

Tog ett beslut om Zabina och hennes framtid idag i samråd med hennes Jennifer. Kommer nog att bli bra, hoppas kan man ju alltid.  

Ställde upp Sullivan och granskade min guldpojke, med kritiska ögon... Hmmmm, fasen vad snygg han är!! Har vuxit bra i vinter både i kroppen och i huvudet. Är verkligen en guldgosse på alla sätt och vis. Han har landat och nu ska en ryttare upp på honom och parallellt med det så ska han börja tömköras lite mer och förhoppningsvis så går han med vagn innan betet och sommarvilan.

Walle och Curre hoppas jag att Frida och jag lyckas synca ihop oss så det blir något vettigt av allt.

Och lilla Prins ska få nya hjul på sin vagn så kommer han ut lite också.  

Tja, det var väl det jag har kommit fram till angående mina små. 

Annars har dagen bara rullat på. Ungarna och jag for till en vän som just fått valpar och kollade på dem och tog en fika.

Idag har det varit runt 6 grader och blåsigt, så gissa om det tinar ute! Härligt!!

Nu ska jag fortsätta planera lite i mitt liv och glo på tv.

Ha en trevlig kväll!

Kerstin

Av Kerstin - 11 mars 2012 10:03

.. bort er eller bloggen, men vi har som sagt haft sportlov och lite annat för oss och jag vet att ni klarar er utan mig så...  

Hästarna har kommit i sista hand denna vecka, lusten finns, men vi har isagata på gården nu så.. De tar sig in och ut från hagen, men mer är det inte. Men värmen har kommit igen så! förhoppningsvis så tinar den sista isen bort nu och vi kan sätta igång igen.

Igår var vi på bröllopsfest, de var så fina. Sambo blev kvar, menjag var tvungen att åka hem till hundarna och hämta barnen som var hos mormor, men hade trevligt så länge det varade. Sedan myste vi till det till Mello ist.

Nu ska jag ut med vovarna i vårvädret, värme, men ingen sol, ännu iaf..

Ha en trevlig dag!

Kerstin

Av Kerstin - 9 mars 2012 21:48

Hade ju tänkt fråga i förra inlägget med filmen om friser hästarna, men glömde av det. Men nu undrar jag, har ni någon favorit ras bland alla våra vackra och underbara hästar eller fäster ni er vid individen oavsett ras?! Detta kan gälla rent generellt eller när ni ska leta häst. Olika raser har ju onekligen olika egenskaper, men oftast kan man ju använda dem till det man vill. I vissa fall fullt ut och i vissa fall till en viss del.

Jag är nog en sådan som faller för individen, men jag har alltid sagt att om jag får barn så ska de ha en welsh och en connemara. Gillar båda dessa rasers underbara egenskaper. Så här har jag ju en ras kvar att införskaffa.     När det gäller häst till mig själv så kan jag inte säga att jag absolut måste ha ett halvblod eller fullblod eller vad det nu kan vara. Här ser jag mer till individen eller vad jag vill ha den till. Sedan finns det raser jag tycker är trevliga och helmysiga, men som inte passar mig och jag inte skulle köpa av den anledningen. 2 av dessa raser har jag varit ägare till och en av dem kan jag ångra att jag sålde, eftersom han var en totalt fantastisk individ. Nu lever han ett underbart liv och det är det viktigaste.

Några av raserna jag gillar lite extra är bla, Haflinger, shettisar (naturligtvis), welsh, connemara, PRE, caspisk häst fullblod och nordsvensk. En salig blandning av ädelt och robust. Det finns fler raser som är trevliga och framför allt så finns det en hel massa trevliga individer.

 

2 av mina favorit raser och dessutom 4 trevliga individer.


Ha det så bra!

Kerstin

Av Kerstin - 8 mars 2012 17:12

.. oavsett ras!


Ha en bra kväll!

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards