Stallrosen

Alla inlägg under september 2013

Av Kerstin - 12 september 2013 09:39

Jaha, ja... Migränen satt i som attan igår, men lite tabletter så for jag iväg och vi löshoppade lilla Curre några språng. Det här är alltså 2:a gången han löshoppar "riktigt", tidigare har det varit små skutt och jag har bara hoppat honom lågt på lina (har ju ingen paddock här hemma). Vi började med några små skutt....

     

Och för honom är det verkligen små skutt, han tog inte ens i när han hoppade, däremot suger han tag i uppgiften på ett mycket bra sätt!

Sedan höjde vi upp lite och då ser man ju att han kan hoppa och att det finns i honom. 

 

Fast inte tycker jag direkt att han fick anstränga sig här heller.

Men vi avslutade på 80 cm. Det ska vara skoj och lätt att hoppa. Han är ju inte i riktig kondis och har som sagt inte hoppat mycket.

Det var super kul att se honom och priset gick genast upp på honom! Ha ha!! Nu ska vi landa i det här och se om vi kan hitta någon liten duktig ryttare till honom i vinter. Sedan får jag se om han fortfarande är till salu till våren eller ej. Om jag fattade rätt så är i alla fall alla hans avkommor sålda. Men jag kan ha fattat fel, vi hade båda lite bråttom och då lyssnar man ju bara med ett halvt öra.   


Inspirerad av Curre så fick både Sulle och Walle svettas lite igår, Duktiga små killar!! 


Nu bråttom iväg, igen...

Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 11 september 2013 08:38

Får bli lite mer Curre nu eftersom jag får filmer och bilder på honom och hans små avkommor lite nu och då. 

 

Curre och son (u: mini shettis)


Och så en liten film på hans 2-åriga dotter (u: ett fullblodssto)

Så fin så!


Idag ska jag trotsa migränen och åka dit och hjälpa till att löshoppa och filma lite så får vi se om han vill hoppa duktigt.

Annars är det lite stiltje med hästarna nu, blir mycket annat fix inför ev visning av huset. Hero tycker det är lite för stenigt efter vägen och ömmar lite bak. Hovslagaren ska komma, men jag tänkte vänta tills jag flyttat dem. Ska kolla med grannen hur skjutgalna de är nu i skogen, kanske vågar man sig upp dit.

Tog ut Sullivan en sväng igår. Han är som balsam för själen han.   Blir så full i skratt åt honom varje gång vi håller på. Berömmer jag honom en gång för något så göra han samma sak nästa gång vi kommer till den platsen. Och uppsynen han har när han gjort sin uppgift är ju helt underbar, som ett barn som gjort något bra. Ha ha!! Efter han fått lite motion så klickade vi lite övningar. Han blev lite brydd över när jag ville han skulle lyfta frambenet, nja, sa han och bugade istället. Tyckte jag va konstig som bytt signal för den övningen... Hi hi. Igår lade han sig nästan, jag har eg ingen aning om hur jag ska göra för att lära in det, men både han och Curre tenderar att ligga när vi tränar bugning så Curre har jag fått att ligga 2 gånger, Sullivan är som sagt på väg. Det är jag som måste bli snabbare och tydligare i mina signaler bara. 

Haft migrän i 2 dagar så den ska väl ge med sig idag. Somnade kl 5 i morse och klockan ringde strax före 7, tjohoo liksom... Men men känns iaf lite bättre idag och den borde ge med sig, är ju dag 3. Ska ringa vårdcentralen och få andra tabletter. Har inte riktigt tagit tag i det nu eftersom det ändå blivit bättre. 


Sedan det här med musik i öronen när man är ute och går... Totalt livsfarligt... Skulle bara ta en kortis igår, ja eller hur.... Jag hamnar i en annan värld när jag går med musiken, bara traskar på tills den är slut. Så nu har jag bara en kort spellista när jag ska gå en oplanerad tur, ha ha! Vem vet vart jag hamnar annars?! Men å andra sidan så har jag hittat ett jätte fint hus mitt i skogen som jag inte hade en aning om att det fanns, bytt ner mig en storlek på ridbyxorna och känner mig rätt duktig när jag kommit hem igen! Inte helt fel det heller.


Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 9 september 2013 13:44

Ha ha, för jag förstår att ni saknat mig SÅÅÅÅÅÅ!!!   Här har inte hänt mycket... Eller har det kanske gjort det?! Svarade på en annons om ett par som sökte hus, de blev jätte intresserade av det här så nu blir det till att fli till det lite så de kan komma och titta. I samma veva så slänger jag ur mig att jag ev letar efter ett litet gårdshus eller så, vore ju betydligt trevligare än en lägenhet och i morgon åker barnen och jag o kollar på ett.. Tja, Ödet... Men än är inget klart och allt kan hända. Men i det stora hela så ska man nog vara lite "om sig och kring sig" så brukar det mesta lösa sig. 

Jag hoppas det löser sig med Sullivan och hagsällskapet, min teori är att han är ju ganska kuvad av Curre så när han väl fick chansen att kuva någon annan så gick det gått lite överstyr, tror det blir bättre i en större hage där alla kan hålla sig på sin kant. Eller så löser det sig inte, det får tiden utvisa. Har ju varit med om en liknande sak förut och där handlade det om ett sto och en valack. Helt plötsligt så försökte valacken mer eller mindre ta ihjäl stoet så han fick gå ensam sedan. Det gör han fortfarande och han trivs kalas bra med det, räcker med att han har hästar omkring sig, men inte i samma hage. Liknelsen med valacken och Sullivan är rätt lika, valacken var kuvad av resten av flocken och gav sig sedan på det här stoet som var rätt ranglåg. Behöver inte vara så, men kan vara så... 


Skulle ha varit min ledig helg, men blev istället jobb hela helgen och fredagen med. Men det är ok det med. Köpte mig en dressyrsadel i natt. Älskar internet!! Ha ha!! Så nu ska jag ut och fota min så kan jag sälja iväg den. Det värsta är att det ska vara en "vanlig" sadelgjord på den "nya" sadeln och den som isf skulle passa sålde jag just, ha ha!! Så typiskt!! Löser sig, har fler på lager, i andra storlekar... 


Barnen är hemma från skolan idag, vet inte om det är i onödan, lite snorigt, men så är det ju på morgonen, nu låter det betydligt bättre. Nåja, ganska jobbigt att sitta och snora på skolan och båda hade långa dagar så det var nog helt ok ändå.


Nej bäst att sätta lite fart under skosulorna igen då... Kollar in vad ni gjort lite senare.   


Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 7 september 2013 08:01

Alias Curre, är ju och hälsar på brudar. en av dem är inte riktigt där än, den andra skulle ha kommit igår, men något hände på vägen så de kunde inte dyka upp. Får se om de kommer idag istället. Men inte är han på någon semesterort eller så bara för att brudarna inte ställer upp, nej då är det gym som gäller. Måste väl jobba lite på muskelmassan så han kan flirta med de stora tjejerna. Eller i alla fall imponera på dem. Hi hi! Fick en film när han skuttar över ett litet hinder. Jag ska förhoppningsvis dit i morgon så vi kan löshoppa ordentligt och filma. Ska bli skoj! Tänkte först försöka åka o kolla på ponnytävlingarna, då är man ju riktigt pepp att åka o löshoppa lilla pållen sedan.

En liten filmsnutt jag fick... Lika positiv som alltid den här lilla killen!!


Sullivan sköter sig inte alls i gruppen, elak som attan mot Walle och nu får han gå ensam tills Curre kommer hem igen. Ska släppa ihop dem sedan igen i en större hage så blir det nog lugnt igen. Första dygnet gick jättebra med dem, men sedan flög fan i lilla gula killen och jag blev lite orolig att någon av dem tillslut skulle forcera staketet i panik. Men nu är lugnet återställt.

Min första "riktiga" jobbvecka sedan sommaren är snart slut, phu... Jo, jag har jobbat i sommar, men det har varit 2 nätter eller 2 dagar lite lagom utspridda, men nu har jag haft både nätter och dagar på samma vecka och det märks, man blir både trött och får inte saker gjorda, men snart är man tillbaka igen. Gäller bara att hitta rutinen på allt igen. Älgjakten ställer till det då jag inte kan ta med någon av ponnyerna på släp när jag skrittar ut. Vill inte rida med handhäst efter vägen, är trångt nog som det är. En vecka till så har de släppt lite på spänningarna i avtryckar fingret hos jägarna och man vågar sig ut igen. 


Angående det vikt(iga) så tänker jag suga lite på det tills månadens slut.... 


Glöm inte reflexerna på kvällarna, det skymmer fortare än man tror!!


Carpe Diem

Kerstin


Av Kerstin - 5 september 2013 13:56

.. Att vakna nöjd och glad. Just nu hänger mycket i luften i mitt liv, bollen rullar, men av förklarliga skäl så går det ju naturligtvis inte att sparka på den, den måste få rulla i sin takt och hitta rätt väg in i mål. Men efter jag tog det beslutet så har en massa andra saker börjat falla på plats också. Inga stora världsomfattande saker, men funderingar och andra saker jag grubblat och funderat på eller bara skjutit framför mig.

Måste bara få ge Agria en eloge också. Det är ju nu över ett år sedan jag sålde Sydney och av någon anledning så glömde jag att ta bort försäkringen på henne, ringde i våras och sa upp den. När hon fick reda på att jag sålt hästen så sa hon att jag bara skulle skicka in kontraktet så skulle jag få tillbaka de premier jag betalat "i onödan". Även det föll ur min hjärna tills härom dagen då jag såg att de fortfarande drog hennes premie varje månad. Ringde och hon svarade lika trevligt som förra gången att det var inga problem, faxa in kontraktet så löser det sig. Så nu har jag tagit tag i det och så får jag se om det dyker upp några pengar. Men att de har den policyn att betala tillbaka premier fastän ägaren varit glömsk är ju toppen tycker jag. Den tjänsten hade tex inte Sveland (fast de är jag supernöjd med ändå). 

 

Fina Sydney  ♥

(bilden är lånad av hennes ägare)

Benen är lite stumma efter de sista dagarnas promenader, jag brukar ju alltid gå delvis i skogen, men nu är det ju bara vägen som gäller pga älgjakten och det känns, skulle nog ha skor med bättre och mer flexibel sula. 2 älgar har de redan skjutit här uppe och i morse när jag gick ut till hästarna så hörde jag ännu ett skott, men de kan ju ha missat...

Hade en väldigt lugn natt på jobbet och satt och kollade på lite bilder på Prins och Sullivan. Vi har haft otroligt mycket skoj med vår lilla Prins, vilken pärla han är!!

   

Älskade och tålmodiga lilla Prins ♥

   

Och kolla vad det här lilla trollet vuxit på sig sedan han kom i oktober 2011.

   

Från liten buse till en cooling med ryttare.


   

Inte mycket till lugg för 2 år sedan, hi hi!


Nej nu ska jag ta och göra något vettigt med sötnötarna som bor här!


Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 4 september 2013 17:43

I förmiddags när jag gick med hundarna så var det ingen långpromenad inplanerad. Den skulle jag lägga i kväll när det svalnat lite. Men hur det nu va med musik i öronen och tankarna på annat håll så rörde sig fötterna framåt och framåt... Tillslut tittade jag till och opps, hade jag gått hända HIT!! Då var det bara att vända och ila tillbaka hem eftersom det var möten mm inplanerat. Men 12 km enligt vägskyltarna blev det i alla fall. Kändes skönt, men på grund av värmen så var det 2 väldigt trötta vovvar när vi väl svängde in på gården. Phu! Nåja blir 5 km till nu på kvällen sedan är vi nöjda för dagen.

Någon häst blev det inte idag, möten mm satte stopp för det. Tycker Sullivan är duktig som går ensam hemma på dagarna. Det är han ju faktiskt inte van vid. Ropar ibland, men stressar inte upp sig ingen svarar.

Angående flytten och vart jag tar vägen så kan jag ju helt omöjligt svara på det eftersom jag inte har en aning om hur länge det tar innan jag får huset sålt. Det tror jag nog ni förstår också. Att man sedan har en plan eller en idé är ju en helt annan sak, men det är väl dumt att ta ut saker i förskott. Kanske ingen som köper huset på ett år, eller så är det sålt på en månad. Jag gör som jag brukar, tar dagen som den kommer och löser problemen allt eftersom.


Dax att speeda upp tempot lite!

Carpe Diem!

Kerstin



Av Kerstin - 4 september 2013 08:48

Höst, javisst, iaf på nätterna. Då sjunker temperaturen och det är långärmat och vissa kvällar även en täckväst på. Det ligger lite på gränsen. Men dagarna är fortfarande ljuvliga. En kväll eldade vi faktiskt lite, det var lite ruggigt inne, men blev snabbt mysigt igen med en liten brasa.

En kompis som lagt ner en massa pengar på att få sin häst dräktig i sommar ringde mig och frågade om inte Curre kunde göra ett litet sensommar jobb, då det visade sig att stoet fortfarande gick tom. Curre har ju tidigare betäckt det här stoet om jag minns rätt. Så igår fick han sig ett välbehövligt bad, lite extra pälsglans i manen och svansen och sedan galopperade han villigt på transporten. Curre har alltid varit lättlastad, men nu har det ju blivit så att han fått åka iväg och betäcka så jag inte kan ha stona här hemma. Så nu kan jag snart släppa honom vid stalldörren så galopperar han in själv. Ha ha, gäller att de får "rätt" belöning när man ska motivera dem. Hi hi!! Ev blir det 2 ston, ingen av dem var villiga igår så han fick jobba på ridbanan istället. Det hade han nog inte räknat med, ha ha!!

Fick några bilder ifrån det, men får inte in dem från telefonen hit så jag ska trula vidare med det när det finns tid.

Sullivan tyckte det va lite trist när kompisen for, men fick ju lite mer egentid med matte så jag tror han blev nöjd ändå.

 

Mitt fina lilla troll! ♥

 

Drar man lite i luggen så går den precis nedanför näsborrarna...

Jag som alltid älskat manar och svansar är ju mer än nöjd att han har iaf man och pannlugg, svansen är dock inte mycket att hänga i julgranen, men den har blivit snäppet tjockare. Tror det åker några strån då och då när killarna busar.

Curre har eg ingen speciell man så han är jag lite inne på att frisera till faktiskt. Hero har eg inte heller någon speciell man, den har blivit längre, men kapar jag den så blir jag väl lynchad, ha ha!! Nej han får behålla sin man min guldgosse. Walle har så fin hals och skulle vara fin i kort man så den syntes, men vi får se, han har ju en man fri sida så man får ju både och på honom. 

Sullivan fick jobba lite igår och han skötte sig väldigt bra, ska sätta lite fart nu så hinner jag med honom ett pass idag med. Trist ridning nu när älgjakten börjat, skritt efter vägarna. Klarar jag mig utan känns det som, men är väl lika bra att hålla igång ändå..

En av mina grannar är på EM i Tyskland med sin westerhäst, 2 guld till Sverige i halter (tror jag det heter), genom dem då. Grattis till dem!!

På kvällsturen med hundarna stannade en av grannarna mig och vi "tok" pratade en stund, ha ha! Gick små fnissande hem och drar fortfarande på mungiporna när jag tänker på allt tok som sades. Ha ha, tur man har någon som kan muntra upp en efter vägen.

Nej gott folk, dax att farta lite igen!

Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 2 september 2013 09:06

Så något annat skoj har väl knappast hänt. Angående bollen som är i rullning så är beslut ett och två tagna. Huset ska ut till mäklare och säljas. Vi (jag och exet) har lite saker som ska fixas till först, men sedan så... Det beslutet känns riktigt bra faktiskt. Dax att gå vidare och hitta nya spännande saker i livet.

Beslut två är betydligt tristare och det är att lilla Prins kommer att trava in i sitt kungarike inom kort. Han har varit halt hela sommaren och markerar fortfarande. Han rids inte, så antagligen så har det hänt i hagen, det går ju lite livat till vissa dagar. Det är unga busar han går med nu. Eller så kan det vara något han känt av en längre tid eftersom han själv tydligt visade redan för ett år sedan att han inte längre ville bli riden. Jag spekulerar inte i det, han är halt. Han fd ägare är informerad om läget och även om vi båda är ledsna så känns det rätt mot honom. Han har haft ett bra liv och gjort många barn och vuxna lyckliga. 

                         

Älskad och kommer att bli saknad   

Men än njuter vi av vår Prins och allt han har kvar att erbjuda oss och vi honom!


Carpe Diem!

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards