Stallrosen

Alla inlägg under maj 2013

Av Kerstin - 14 maj 2013 08:48

Vet inte om det händer så mycket här, bara livet som passerar med lite olika innehåll. Jobb, barn, djur och allt annat som hör vardagen till. 

Dexter är helt rabiat i sitt fågel jagande, så nu är det koppel så fort vi lämnar gården. Igår var vi på Deltat, som är ett Naturreservat, vi var nere på stranden och han fick springa av sig, men det räckte inte tydligen, för jag som är obotlig optimist hade ju honom lös när vi gick tillbaka, men vips så drog han genom dungen och ner i vattnet och försvann galopperandes i ån... Skottpengar på honom då!!   Koppel på sedan och idag och i morgon och resten av livet!! 

Men lite trevligt hann vi ju ha också...    Älskar ju havet och den här tiden och med gårdagens väder så var vi helt ensam där. Dexter fick på sig sin "rygga" med lite mat till honom och Eddie. De vill ju också äta ute. Hi hi!

         

Spanar efter fåglar hela tiden!!

Och det finns ju några där ute...

           

Svanar, änder, hacke hackspett, mm mm

Här är min favvobild på svanen, inte alls bra, men som vanligt så ser jag något i sådana bilder, hi hi!

 

Hade kunnat fått vara snäppet skarpare, men det går säkert att redigera, om man nu kan det..


         

Bus på stranden..

 

Årets första dopp, tjohoo!!


Naturligtvis började det regna lite när vi kom fram till stranden och den fina fika platsen, men vi var ju klädda för det så vi stannade kvar en stund och busade med hundarna innan vi gick tillbaka och till "grillhuset" istället.

     

Finns så många mysiga grillplatser efter vägen.

   

Och så lite vyer från stugans fönsteröppningar, blev ju som tavlor, hi hi!!

När vi kört igång grillandet så sprack det upp och solen kom fram, så utflykten slutade med ett underbart väder.

     

På hemvägen såg vi spår efter bäver och Dexter vägrade gå, satte sig ner och tok stirrade på ett ställe, gnydde och morrade om vartannat.

Hemma igen så hoppade barnen studsmatta och jag tog ut stora guldgossen. Hade tänkt rida ut, men Hero traskade bestämt tvärs över vägen och ner till min "ridhage", hmm tänkte jag förvånat. Det har aldrig gått bra där, han blir alltid spänd... Tja, inte vet jag varför han skulle dit, blev inte det minsta annorlunda denna gång. Vi blir bara olyckliga när vi är där så nu är det slut på det.... Fast idag ska jag ta honom från backen så det ska bli intressant och se om han är lika ofokuserad då. 

Men nu är det väl bäst att sätta fart antar jag... Har börjat små springa igen också, men det går sådär. Eddie får jag släpa på och Dexter har ju sina utfall.... Hmmm....


Ha en bra dag!

Kerstin

Av Kerstin - 10 maj 2013 19:52

Idag har jag haft en riktig "vuxen dag". Ha ha, dammsugit, svabbat, städat badrummen, vet inte om jag ska skriva putsa fönstren, jag tror jag nöjer mig med att skriva tvättat av dem på insidan, iaf 3 st av dem, så nu är vardagsrummet klart. Hundarna har naturligtvis fått sina turer i skogen, stallet fått sitt, Gjorde toast skagen till lunch åt oss, sedan sadlades guldgossen och vi begav oss ut i skogen. Han är ju riktigt rolig min guldgosse. Idag gjorde han halter lite som han ville mest hela tiden, kollade läget, kunde man kanske få sig en godis eller. Stannade och tog det lugnt på den steniga stigen. Stod still och filosoferade på travvägen, hi hi, han är bara för härlig. Vid varje korsning så tvekade han, skulle vi verkligen gå hem redan?? Men så illa var det, middag mm ska ju göras. 

Summan av dagen är faktiskt en dag med guldkant, trots vuxen jobb, hi hi!!


Hoppas ni oxå haft det bra!

Kerstin

Av Kerstin - 9 maj 2013 08:31

Började dagen med att dra på mig springskorna och ta en lättare joggingtur i skogen. Lyckades avstyra Dexters jaktlust 2 gånger och sedan få honom att springa så fint bredvid mig. Men så när vi var nästan hemma så drog han, som en avlöning!! Borta!! Eddie och jag fortsatte gå, ny filosofi jag har, försvinner Dexter så får han allt leta rätt på oss sedan också. Hörde ett brak i skogen och sedan ett voff/gnäll/skrik.... Tja, var ju tvungen att vissla in honom då.. Brakade till så kom han ut från skogen. Kopplade honom och gick hem, kunde inte se något konstigt med honom. Men väl hemma så skakade han i ett bakben och ville inte riktigt ställa ner det, gnällde till när han försökte lägga eller sätta sig. Kände igenom honom och när jag kom ner till sporrarna så gnydde han till och drog undan benet. Höll i honom och försökte känna, men då morrade han och ville där ifrån. Lät honom vara då sporrarna var kvar, men antagligen hade han fastnat i något och var öm i dem. Tog nästan 3 timmar innan jag fick honom att våga sätta sig, hade på honom BoT täcket ifall det var något i ryggen/korset, även om jag inte fick fram någon reaktion där. 

Medan han kurerade sig inne så sadlade jag på Hero och begav mig ut i skogen igen, idag skulle vi bara jogga lite... Där var inte våra tankar riktigt i synk. Hero hade bråttom, inte lika bråttom som han hade förut, men tillräckligt för att inte se sig för vart han sätter fötterna, vilket resulterade i att han ilade på bland stenarna på en smal stig och PANG så satt mitt knä i ett träd som stod där.. Aj aj sa jag och bannade mig själv för att jag inte tränat in den där "halten" som jag fått tips om. Eller rättare sagt jag tyckte nog att vi var rätt bra på den som det va... Tydligen inte... Så sedan blev det till att träna på den, mellan trav passen, tog en galopp och gissa om jag blev förvånad när vi fattade samma galopp idag!! Tjohoo liksom!! Hero låg på och underlaget var bra så jag lät honom gå iväg en bit. Oj vad skoj han tyckte det var, jag med faktiskt. Han kändes säker på foten och då gör det mig inget att rida fort. Tog tillbaka och varvade ner innan vi återgick till halt träningen. Så på hemvägen så kunde han till och med stanna på stigen med stora stenar och en liten backe, där brukar han bara rusa igenom eftersom han får lite panik över vart han ska sätta fötterna. Det är alltså inte en stenig stig utan en vanlig mjuk stig, men med mkt stora stenar så man måste se sig för vart man sätter fötterna när man går där, hänger ni med?! Den är dessutom smal, krokig och i en backe med träd nära stigen.. Aj aj!!

Stallpyssel och en besviken Walle som länge stod vid grinden och tittade efter mig, hade lovat att jobba med honom idag, men pannknacket som hängt med sedan morgonen började gå över till migrän och jag kan inte då.. 

Kvällen slutade med att jag låg med riktig ordentlig migrän i soffan medan vi slö tittade på TV, jag blundade mest visserligen... Är glad att migränen avtagit ändå. Har ju inte det 3 dagar/månad nu. Ibland går det 2-3 månader mellan anfallen nu. Och sist var det inte så här illa, att det blev så här i går berodde nog på att jag både joggade och red trots att jag kände av den. Så idag blir det bar en promenad med hundarna och en skritt sväng på Hero.


Ha det så bra i dugg regnet!

Kerstin

Av Kerstin - 8 maj 2013 08:59

Här kommer en liten filmsnutt på en av Curres avkommor från i fjol. Söt tjejen.


Ha en bra dag!

Kerstin

Av Kerstin - 7 maj 2013 21:14

Redan 7 maj?! Hur gick det till?? 25 grader varmt här idag, så det blev linne och capribyxor, ljuvligt. Blåste lite på hygget i den fd skogen. men annars så är det ok. Fick sommardäck på bilen idag, mitt X var snäll och gjorde det och passade samtidigt på att sätta ihop studsmattan så nu spar jag in tid på det också, men han hade bra hjälp av barnen där.

Sedan for de och jag åkte och handlade inför helgen. Själv har jag bara haft en bra dag med hästar och hundar, fick ju lite bonustid med barnen och det uppskattar jag. 

Så nu har jag lite egen tid, sitter med ett glas rosé och mitt pussel, det har legat ihoprullat några veckor, men så blev jag påmind om det och rullade ut det igen nu ikväll. 

Tja, vad mer ska man säga... Sitter just nu och funderar på det här med singellivet... Kan nu så här efter snart ett år konstatera att jag eg för första gången är singel på riktigt.. Hi hi! Rätt skönt faktiskt.


Ha det så bra alla!

Kerstin

Av Kerstin - 6 maj 2013 09:25

Igår kväll kom värmen och det var 12,7 grader när vi vaknade vid 7-tiden i morse, helt ok faktiskt! Lämnade av barnen och stannade till på läkarstationen för provtagningen. Får väl svaret efter helgen trodde de. Hem, fixade frukost, tittade ut genom fönstret när höleveransen kom, skönt att kunna sitta kvar, hi hi!! De är 2 nu så de fixar allt själv, jag behöver bara sträcka ut handen och betala. Helt ok.

Igår var det lite ruggit och vi hoppade in i bilen och for till Härnösand och Technichus. Svindyrt att gå in och inte var det så speciellt, men barnen hade kul och det var väl huvudsaken. Stannade till och köpte en glassmaskin för en billig peng innan vi for hem, så nu kan vi göra egen, förhoppningsvis lite godare och kanske till och med nyttiggare glass.

   

Glass i stora lass...

Vanliga fixet hemma, var/är så trött, var nära på att grina av trötthet när jag var ute i skogen, blev minimalt med hästpyssel när jag kom hem efter turen, orkar inte.. Kort tur med hundarna också, hoppas orka längre idag.

Barnen tillbringade kvällen ute i värmen, tycker om när man får ropa in dem på kvällen. Men när jag gjorde det så möttes jag av det här kramkalaset.

             

Är de inte bara sötast, alla 4.   

Bästa små barnhästarna man kan ha! ♥


Tja, sedan hände väl inte så mycket. Allt rullar ju bara på, plocka, fixa, förbereda, avsluta... Tippa ner i soffan...


Ha en bra dag i solen!

Kerstin

Av Kerstin - 5 maj 2013 09:00

Igår var det äntligen dax för Talangshowen som dottern tränat inför under våren. Deras pappa hämtade sonen. Och det var ju uppskattat.    

 

Glad son!

Sedan löste vi in oss och tog en fika innan de duktiga talangerna började sin show.

       

Dottern och 3 andra tjejer sjöng och dansade i sitt nummer.

Sedan sjöng alla deltagarna avslutnings låten tillsammans, precis som de öppnade som en stor grupp med ett nummer.

En ros och diplom till dem alla.

Sedan var det dotterns tur att få åka med pappa hem.

 

Lika nöjd hon.

Trött och slut så tjuvlånade hon min härliga stol..

 

Trött och nöjd lite tjej..


 Under kvällen fixade vi till Nachos och sedan blev det soffmys och Karate Kid, den "nya" versionen, så det var inget "vax on och vax off", det var jacka på och jacka av ist...   Funkade precis lika bra. Tyckte nog den här var minst lika bra som den första. 

Fick lite gå ut sug eftersom det var kompisar som skulle ut och ha skoj och det var ju ett tag sedan jag va med. Barnen sa det var ok, men jag vet ju att iaf dottern blir lite mörkrädd så utan barnvakt skulle jag ALDRIG åka, sedan är det ju det här med skjuts också. Man bor ju inte i stan direkt. Blev erbjuden skjuts till och från staden, sällskap hade jag ju redan så då hängde det på barnvakt och där stöp det, men vad gjorde det. Idag är jag ganska glad att jag blev hemma, hi hi!! Det går fler tåg och så är det ju det här med ödet... Det var väl inte meningen. Det var ändå för kallt för min partyklänning...   

Idag skulle det vara +13 grader och sol.... Hmmm, Inte just nu, men solen jobbar på, jag anar den bakom alla moln... Se där nu spricker det upp.... 


Ha det så bra!

Kerstin


Av Kerstin - 4 maj 2013 08:11

.. Jag har, eller hade i går var nog det att jag hämtat hem MIN gungstol!!   Kärringvarning?! Nej faktiskt inte, jag har alltid velat ha en gungstol. Ända sedan jag var liten och tillbringade några veckor varje sommar hos min mormor i Finland, hon hade en gungstol och en brun härlig fåtölj som man både kunde snurra och vippa lite bakåt. När mormor dog fick jag fåtöljen (och lite annat som jag också alltid tittat lite extra längtansfullt efter när jag var där). Fåtöljen står nu i mitt timmerhus, tycker fortfarande den är skön, men borde kanske kläs om..   Och så här om dagen så kom det upp en gungstol på en köp & sälj sajt, jag prutade lite och slog till.   Den till och med knarrar lite så där hemtrevligt när man gungar. Jag är knäpp, jag vet hi hi!!


     

Om jag gillar den?! LOVE IT!!!

Höll på att somna direkt jag satte mig i den!


Kan i och för sig bero på att jag gick av i morse, jag vet inte.. Hi hi!! Ett lite större äkta fårskinn att ha i den och den är fulländad, eld i kakelugnen (som är framför), en bra bok och tja, ni förstår... Ett fint avlastnings bord bredvid skulle inte vara helt fel...

Blev lite full i skratt när jag hämtade den. Den stod nere i ett förråd och när killen låst upp så bar jag iväg med den, men sa han, "jag kan bära den ut." Men jag svarade att jag var ju van att bära så det var ok. "Ok, sa han, är du hästtjej eller?!" Ha ha!! 

Men nu gott folk ska jag ta och lyfta på min feta rumpa och gå ut med vovvarna och sedan är det Talangshow där dottern är med. :)

Ha en bra dag i solen och kanske lite kalla vindar.

Kerstin


Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards