Stallrosen

Alla inlägg under april 2013

Av Kerstin - 21 april 2013 18:04

Det är något mysko med Sullivan, ryttare och kamera... Det funkarhelt enkelt inte. Första gången dottern satt på honom så hade vi kameran reda, allt ska ju förevigas enligt mig. Men då lade kameran av precis när hon kommit upp... Sedan har det bara varit vi eller så har inte kameran varit i närheten. Idag var kameran fullt laddad, inställningen ville inte fungera som jag ville, men lyckades få till det någorlunda. Gav sonen instruktioner om att jag helst INTE ville vara med på bilden.... Så här blev det...

           

Hmmmm.....

Tja, dottern satt faktiskt på honom.. men jag vet inte vart de bilderna försvann. Vad ska man säga.. Det är liksom inte meningen. Sonen försvarade sig med att han ville fota "hårdrocks Sulle"..

 

Ja ja, söt är de allihopa i alla fall, som tur är!   

Men visst funderar man, är det meningen att det aldrig ska bli några bilder med Sullivan och en ryttare?!


Sol hela dagen och uteaktiviteterna har hägrat. Ungarna har lekt i bäcken i hästarnas hage HELA dagen, fick ropa in dem till mellis om middagen!! Det om något är ett vårtecken! Själv har jag krattat det som går att kratta, lika bra att börja så slipper man få allt på en gång sedan. Grus från skottningen i vinter som ligger på gräset har krattats ut på grus gången igen, gammalt hö, löv mm. Borstat bort en massa päls från de 4-benta. Hade så ont i ryggen så ridningen fick vara idag, även om jag misstänker att ryggen mått bra av det. Får bli i morgon ist. Tycker ändå det är så attans trist att skritta efter vägen, gör det bara för Heros skull. 

Blev full i skratt av Carolines kommentar "diggar när du skriver att Walle kommit till vuxenlivet." Ha ha, kanske är jag och barnen som lämnat barnstadiet i stället!!    Ha ha!! Allt rosa är faktiskt mer eller mindre bortstädat nu. En annan liten tös som nu får roa sig med det. Dels för att vi faktiskt bara har killar och dels för att dottern inte längre gillar rosa. Hero klär inte heller i rosa, så det mesta av mitt gråa och rosa är faktiskt oxå borta nu. Man kan inte behålla allt. Tycker Hero har en bra färg, klär i det mesta, men just grått, rosa, lila, gult och orange har jag svårt att tycka att han klär i. Rött, brunt och grönt är favoriterna just nu. 


Nej gott folk, ha en trevlig kväll!!

Kerstin

Av Kerstin - 20 april 2013 07:41

Efter vårt samtal ang ponnyerna så hade dottern ridning inplanerad till i går. Jag som hade jobbat natten och bara sov 2 timmar när jag kom hem var sådär road, men efter att ha fått suttit i solen en bra stund och halvslumrat så tog jag mig i kragen och visslade in honom. Walle, Curre och Sullivan är de som kommer direkt när jag visslar, Hero kommer nästan alltid och Prins har oftast lite fetvadd (eller shettispäls) i öronen, däremot hör han om jag tar en tugga på ett äpple eller delar en morot..   Och då kommer han som ett skott!! Sötis!!   

Drog bort en massa päls och började reda ut svansen men insåg att en tvätt vore att föredra, så den får vara några dagar till, men manen fick sig en omgång, allt utom sista tofsen bakom öronen vajade så fint. Walle hade bestämt sig för att han hade en bra dag angående öronen idag och jag fick pyssla med det mesta utan problem. Däremot tyckte han att jag skulle ge sjutton i hans högra bakben. Men efter några klick så enades vi om det också. Och eftersom nu Walle passerat barn åldern och är på väg in i vuxenlivet så har han bytt ut sin garderob.. Den blå sadelgjorden har bytts till en  lädergjord, hans ljusblå benskydd har bytt ut till ett par bruna Lamicell, schabraken kommer att variera, men för dagen så var det svart med döskalle på (dottern är inne i en döskalle period och vill nu även ha pannbandet med döskallar, får väl se om intresset håller i sig så vet man ju aldrig vad som dyker upp), och dagen till ära så fick han på sig finaste Ronjas (R.I.P) träns. 

       


 

Söt pojken!!   

Benskydd har jag nästan alltid på mina hästar, oavsett de behöver det eller ej, jag ser det som en billig försäkring OM de skulle slå i eller slå mot något. Sedan tycker jag att det kan vara lite "terapi" på en sådan som Wlle som har sina dagar ang bakbenen, ju fler moment man har med benen varje dag desto naturligare blir det och en dag så är har han förhoppningsvis glömt av att han inte "gillar" det. Jag prövade att "klicka" på honom tränset. Det vill säga att han mer eller mindre fick tränsa sig själv, gick skapligt, lite mer träning så kommer det att fungera. Han sänker huvudet och tar bettet och där står han sedan. När jag för handen bakåt för att få nackstycket närmare så backar han snällt han med. Det får vi jobba vidare på. Det är inga problem att tränsa honom, men det är ju roligare om han kan göra det själv!   

Så red vi (jag gick) iväg, tog med hundarna och traskade iväg längs vägen, Walle snubblade till och tjoff hoppade han på 3 ben!? Prövade gå något steg till men han vägrade sätta ner höger fram. Bara vända, svårt att göra någon koll mitt ute på vägen, men 2 hundar med sig. Lyfte och kollade hoven när vi kom in på gården igen och såg 2-3 små stenar som kilat sig fast något fruktansvärt i hoven. Ropade ut sonen så han kom med lite hjälpmedel, fick ut stenarna till slut, han gick bättre, men ville ändå inte riktigt sätta ner hoven. Så det var bara att ta in honom igen. Kollade ordentligt när han väl stod på gången och såg att det var lite mjukt vid lamellranden, rensade rent och klämde, han ömmade ganska mycket så det kan ligga någon hovböld där och pyra. Jag vågar inte gräva så jag gjorde bara ordentligt rent och sedan lade jag ett alsolsprit omslag över natten, så får jag se om det blir bättre. Hovis kommer till veckan så jag avvaktar. I fjol hade han ju 3 små hovbölder.. Han visade ingen hälta och har bra hovar, men kanske han ändå är en sådan som skulle behöva skor när det blir stenigt. Ska kolla om jag hittar några begagnade Cavallo boots åt honom, han har så runda fina fötter så de borde passa honom som en smäck. Så kan han ju ha de den här tiden. Något måste det ju vara precis i övergången som han inte klarar eftersom det blev lika i fjol.  Kommer ihåg att han ömmade ngt höstas också. Han är ju liiiite tung nu också, magen ska bort på honom och Sullivan, ännu ett projekt.. Suck!

Blev en lååång dag igår. 30 vakna timmar av 32.. Somnade ovaggad och hade tänkt sova ut ordentligt nu på morgonen, men det tyckte inte Dexter som skällde 6.48 Han var billig då! Släppte ut honom och startade dagen. Hästarna fick hö inne, orkade inte släppa ut och fixa med Walle direkt då. Får bli efter kaffet.

Nej gott folk, nu har jag en man på andra tråden som tycker vi ska ut och fota lite i skogen idag. Får se om jag är på något fotohumör, än har jag inte riktigt vaknat, blir väl efter stallfixet.


Ha de bra i solen!!

Kerstin



Av Kerstin - 20 april 2013 07:29

Men det var nog för att det var så ointressant. Står så stabilt så.. Trist... Måste tydligen bryta det nu, öka på med något, minska på något, bryta något... Får klura på det i helgen. Har kört med voltaren gel 2 ggr/dag på knä nu i 7 dagar, svårt att säga om det blivit bättre, eftersom jag smörjer in med ca 12 tim mellan. Får se när jag slutar efter 10 dagar. Anledningen till att jag köpte voltaren och gjorde ett uppehåll med BoT vara att det började värka på dagarna och då kan inte jag ha BoT för knä, tycker den glider ner då. Får se om det är dressyrsadeln som spökar, har bara haft hoppsadeln nu sista tiden. Trist då den ligger bra på pållen, dressyren alltså.

Nåja, helg med allt vad det innebär. Ridning, utflykter och annat.

Köpte en soja yoghurt (jag kan ju inte äta vanlig yoghurt eller laktosfri), tänkte att det kanske skulle funka. Den var iaf smaksatt med vanilj, jätte mycket smaksatt!! Vilket gjorde den god, men det blev lite för mycket som en frukost yoghurt, passar bättre som mellis eller till och med som en dessert. 


Lev väl!

Kerstin

Av Kerstin - 18 april 2013 19:28

.. Är det faktisk ett år sedan jag var och provred Hero...   Och ni vet ju alla hur det gick sedan.   Jag vet att många har/har haft åsikter om det mesta jag har gjort med honom, men ni som verkligen följt vår resa vet att vi faktiskt kommit en bra bit på väg, nästan så jag skulle villa säga att vi ser målsnöret. Idag är han som JAG vill ha honom och det är väl så det ska vara?! Att det tagit tid gör inte mig något, visst har det kunnat gå fortare om jag haft mer fritid, men om resultatet blivit lika bra i mina ögon sett vet jag inte. Kanske, kanske inte. Men nu är vi här iaf!!

   

Så här lycklig är jag fortfarande!   

Är tvungen att göra ett litet tillägg, manen är säkert en dm längre nu ser jag på bilderna... Bara så ni vet.. Hi hi!


Annars inget nytt under solen, jobba, sova, pyssla, fixa och så går livet....   


Må  skina på er!

Kerstin


Av Kerstin - 18 april 2013 00:58

... dagar går. Idag var en sådan här dag som bara försvann. Sov dåligt, vaknade av mummel och en massa andra saker, som ont i knä, varmt (hade dubbla täcken så det var väl inte så konstigt), osv osv.. Skjutsade barnen, till skolan, hundarna fick en långsam promenad i skogen, skönt att bara gå och filosofera, rensa hjärnan. Stallfix, ångest över en massa saker, blev akut trött, slocknade helt på soffan och vaknade lite mer än 3 timmar senare och insåg att jag måste skynda på för att hinna med att ta in hästar och duscha innan jobbet hägrade. Hade inte ställt någon klocka eftersom jag bara trodde jag skulle slumra till.

I söndags så var jag nära på lika virrig som Marianne, hi hi. Klev ur duschen, klädde mig, gick och fixade med något, gick in i badrummet igen och in i duschen...   Tyckte det kändes "onödigt" att duscha på något konstigt vis, virrig var bara förnamnet. Är inte säker på om jag egentligen återhämtat mig än. 

I helgen ska vi bara slappa och rida. Hoppas på fint väder och mys med barn och djur. Längtar till sommaren och SEMESTER!! Ja, jag ska ju ha semester!! Hur ljuvligt är inte det!?

Marlene kommer tydligen ner igen om några månader, vad är det här?? Först ses vi inte alls och nu kanske 2 ggr på samma år!!   

Hero kan lipa på kommando, jätte skoj tycker både han och jag.. Ska se om jag får in bilden hit..

 

Japp jag lyckades...   


Ha en bra dag!

Kerstin

Av Kerstin - 17 april 2013 08:27

.. Och skriver ett inlägg idag. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Hmmm, det är vår.. Ljumma vindar, till och med jag har tagit av mig mössa och även vantarna åker av vissa utetimmar på dygnet!! Händer inte så mycket här, allt bara lullar på. Skrittar, tömkör lite, köpte bettringar till Curre eftersom bettet har en förmåga att glida in lite i munnen då vi inte riktigt vill eller förstår varandra och vilket håll vi ska gå åt. Vill egentligen ha ett fullcheek, men bettringar var ett billigare alternativ. Blev ju en bil den här månaden..   

Barnen hittade 1:a ponnygrimman för året, bara 4 kvar då.... Typ... Men ett säkert vårtecken. Som tur va så hade den legat i snön, inte i någon skit eller så. Sullivan hade på sig den i ca 2 timmar innan den var borta så det var ju skoj att hitta den i nära på nyskick i alla fall. 

Ska skärpa till mig och både läsa och kommentera era bloggar, men lusten har inte funnits, inte tiden heller riktigt. Många funderingar om många saker. 

Efter gråt och tandgnissel så har jag gått med på att behålla Walle åt barnen. Hade tänkt låna ut honom ett år eller så, men nu blir han kvar över sommaren så får jag se sedan vart det bär iväg med tid och intresse hos de små. Annars är planen att bara ha Hero, Sullivan och Prins hemma nästa vinter. Sälja Curre och låna ut Walle. Dumt att sälja Walle då han har så bra storlek och är super snäll mot barnen. Så tänker jag. 

Igår hade jag besök av Marlene, som jag trots många års kontakt aldrig träffat i verkliga livet. Men igår blev det en lång fika, massa prat och så trevligt. Senare under kvällen dök ett annat bekant ansikte upp, jag tror det var nästan 20 år sedan vi senast satt ner och tog en fika!! Ni vet hur det är, man springer på varandra på affären, men mer är det inte. Va en trevlig dag igår. 

Dagen ser lite disig ut, ska väl ut med de 4-benta, hoppas det lättar lite så man vågar rida på vägen. Solen jobbar på, jag hejjar på den!

Totalt värdelöst blogginlägg avslutas härmed!

   

Kerstin

Av Kerstin - 12 april 2013 08:33

Alla människor har sina principer, vissa frångår dem hela tiden, andra håller stenhårt i dem. Jag är nog inte en principfast människa, kan vara när det gäller vissa saker, men annars är jag nog ganska öppen och nyfiken. Man ska vara väldigt säker på sin sak eller sin tro om man inte ska vika från sin princip anser jag. Så visst har man "sina principer". Som att aldrig köpa en Saab... Mitt X hade en gammal Saab när vi träffades, den hade sina fel, men tuffade på som alla gamla bilar, så då fick jag ju frångå min princip att aldrig köra Saab.. Vad gör man inte för kärleken   . Men igår blev jag i alla fall ägare till en silverfärgad Saab....

 

En Saab.....   

Mot mitt bättre vetande och mot mina principer så köpte jag den. For upp till Ånge med tåget i går och så passade ungarna och jag på att fika frukost hos bästa frissan, få oss lite friserade (alla bilder jag tog på oss blev suddiga?!) och sedan möttes bilens ägare och jag upp och fixade med papper mm. Jag känner bilens ägare sedan tidigare, red hennes förra häst massor då jag bodde där. Med det vill jag inte säga att jag litar fullt ut på henne, tyvärr. Men nu är den min och jag hoppas väl att den ska hålla ihop ett tag i alla fall... Vore ju trevligt. För precis som med alla bilmärken så finns det måndags exemplar och så finns det de som allt blev rätt på.   Så jag håller väl tummarna att den här trivs hos mig och tänker fungera.

Sedan var det ju det här med vårtecken... Tja ni ser ju hur det ser ut runt bilen...

 

Och det är väl det närmsta man kan komma våren.. 

Nej då, i dikeskanten kan man se lite grönt som sticker fram, men där har ju vägskrapan varit och puttat undan snön så det är ju eg lite fusk!!

Halkade utanför stallet igår och slog armen/handen illa, men BoT under kvällen natten och allt är funktionsdugligt i dag.

Det vikt(iga) inlägget kommer här..... Inget har hänt....   Eftersom Eddie var halt i början på veckan så blev det inga promenader i rask takt, har haft ledigt, pysslat bara varit inte gjort något, inte ätit gott och inte låtit bli heller. Det lustiga i allt är att jag helt tappat suget efter fika, godis och annat "skräp" under den här veckan... Hur gick det till??? Vi var och köpte fika här om dagen, men det bara växte i munnen på mig och dagen efter så kunde jag inte ens förmå mig att pröva ta en bullbit... Inte ens glass lockar!!??


Nej gott folk, ha en strålande dag!!

Kerstin



Av Kerstin - 10 april 2013 16:23

Ha lite överseende med dålig bild mm.. Ska till frissan i morgon och fixa skallen på mig och barnen, samt hämta min nya bil... Har lite sådär känslor om den, men gjort är gjort... 

 

Kanske blir en party bild när den väl ska användas...   

Brunbrända ben och vältränade armar saknas ju förstås... Hi hi!!


Kram på er!

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards