Stallrosen

Alla inlägg under mars 2013

Av Kerstin - 5 mars 2013 09:35

Sportlov och då ska det sportas. Måndagen bjöd på skridskor, fast först fick vi skotta fram dörren till timmerhuset så vi kom in dit och hämta hjälmen, som visade sig inte ligga där.. Den har antagligen sonen glömt på skolan eller så har hans pappa varit och hämtat den, den är ju eg hans så.. Men vi var ju ordentligt uppvärmda när vi kom till bandyplan iaf. Såg till att barnens skridskor blev slipade så de kunde glida fram över isen. Försökte fota lite, men när jag fick hjälp med inställningarna till min kamera en gång så lyckades den personen få bort zoomen och nu får jag inte tillbaka den inställningen..    Nina, kolla med din dotter om hon vet, har för mig att vi har liknande kameror. 

En kort skritt tur i mörkret blev det på gul pålle. Vi skötte oss bra, inga bilar i mörkret, lite halt när vi kom ut på vägen, gäller att hålla sig på sidan, lite lurigt nu när de plogar ut vallarna mer och mer... Snart smälter det undan.. Snart så..


Idag ska det tydligen åkas skidor. Tror att det är våfflorna vid slutstationen som hägrar mer än själva skidandet.  



Ha det bra och sporta lugnt!

Kerstin

Av Kerstin - 3 mars 2013 08:23

Huvudet fortsatte bråka med mig igår och efter att ha försökt gå med hundarna (ingen av dem gillade vädret speciellt mycket, trängdes bakom mig för att få skydd från snö och blåst) så bestämde jag mig för att här skulle mysas en hel dag! Det har jag inte gjort på länge, inte så som jag tänkte igår iaf. Så ungarna och jag tog bilen och plöjde igenom södrivorna så vi kom fram till affären, hittade 2 filmer, lite godis och dricka. När vi ändå var där så lyxade vi till med lite fikabröd också, ska det va så ska det!   Hemma igen så fixade vi klart stallet och hästarna, sonen dammsög och stökade på inne. Sedan laddade vi upp med fika och slog på film nr 1, "Ice age 4", lagom film att sitta och halvslöa till, några skratt och klart sevärd. Sedan skulle vi ta ett litet uppehåll, men så blev det inte, på med nästa film bara. "Snow White and the Huntsman". Eftersom jag gillar lite fantasy och så, så tyckte jag det var en klart sevärd film, lagom nivå för barnen med. 

Idag blir det lite jobb, trots att huvudet inte riktigt är i synk med mig, sedan hoppas vi att "Hotell Transylvanien" finns inne så vi får ännu en filmkväll (är ju sportlov och vi håller på att ladda upp inför den sportiga veckan   )

Idag, när man ska jobba så skiner naturligtvis   .  Sedan har de lovat dåligt väder ända tills på onsdag.. Och gissa vem som har fullbokat den dagen med inne aktiviteter...   Och sedan blir det dåligt igen.. Ja, ja..


Nej gott folk, ut i solen och ha en bra dag!

Kerstin

Av Kerstin - 2 mars 2013 07:13

.. Eller var det HÖ-lasse???

 

Funkar iaf mkt bättre att dra hö på än att försöka få undan ngn snö med..

Ylva, vän till mig har en till hö och en när hon mockar, fick jag reda på nu! Hur smart va inte det!! Och jag som tyckte jag va smart när jag kom på detta.    Jag tror jag har en till bakom höbollen, då ska jag absolut ta den nu när hagen ska börja mockas!


Ligg/sitter nedbäddad i soffan med någon form av migrän/huvudvärk.. Ute viner vinden och snön kommer på tvären mer än från ovan... Hundarna verkade njuta när jag släppte ut dem, hästarna står o trycker uppe vid utestallet, njuter inte lika mycket. De små kan ju ta skydd av höbollen, men inte gillar de snö och blåst. Inte så här mycket av det i alla fall.

Skulle ha jobbat i dag, men huvudet och jag är som sagt inte i synk i dag så jag vilar idag och jobbar i morgon som planerat. Känner mig lite lat när jag är hemma, men jag vet ju följderna om jag går och jobba och det är inte värt det. Nu löste det sig med vikarie så då kurerar jag mig istället. 

Nej nu ska jag ta och försöka skriva 2 mail, ett till dig Marianne!!   Var ju ett tag sedan nu.. Och så ska jag försöka få i mig lite frukost innan jag går ut och gör undan det mesta så jag kan ligga i soffan eller så och mysa med barnen resten av dagen.

Skotta lugnt!

Kerstin




Av Kerstin - 1 mars 2013 12:19

Japp, veckorna går fort oavsett vilken dag som är vik(tig)..

Men -0,5-1 kg står det iaf, jag skulle nog tro att det är typ 0,8 eller så eftersom vågen har svårt att bestämma sig. Min väger ju på 0,5 kg och avrundar säkerligen åt det som ligger närmast.

Jag har eg inte gjort något speciellt, försökt ökat gå tempot med hundarna, ridningen gör säkert lite, lite plums i snö, snöskottning och nyttigare mellis med barnen. Inte mycket, men hellre nedåt än uppåt.


Idag snöar det, stora blöta flingor... Tog som tur va på Hero regntäcket, men de små fick vara utan, de har så mkt päls och i värsta fall får de väl komma in lite tidigare då och bli ompysslade.

Hero har åter förstört en av Walles grimmor och Walle jobbar hårt med att förstöra ännu ett täcke för Hero... Blir snart haklapp eller en green guard på Walle, täcken är dyrt!!


Och du Nina, nu i veckan så har alla utom Prins börjat fälla här! Några veckor efter din första. 


Plogbilen for förbi och skrapade vägen, blev riktigt bra och ridvänlig igen. Efter 1:a skrapningen så kollade jag infarterna till gården och det var inte så mkt så det behövdes skottas bort, tjohoo!! Men vad händer?? Jo, plogbilen kommer en vända till!!! Man kan ju bli   för mindre!! Nåja, gick relativt fort att få bort och nu är det gjort. Ska göra en fruktsallad tills att barnen kommer hem, kanske en sprakande brasa oxå så vi kan mysa in fredagen och sportlovet.

Ha en trevlig dag så kollar jag in er under dagen/kvällen!

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards