Stallrosen

Alla inlägg under mars 2013

Av Kerstin - 18 mars 2013 23:46

Bestämde mig när jag gick ut med hundarna att det är slut på vintern nu, tog bara långkallingar och mysbyxor, täckisarna fick hänga kvar inne. Nu ska de tvättas och hängas undan, klart slut!! 

Hundturen på förmiddagen gick bra, men när jag sedan gick på kvällen utan långkallingar och bara tunna ridbyxor var det inte riktigt lika behagligt. Hua!!

Skrittade ut Hero en sväng i skogen, det blev faktiskt skritt idag. Undra om han inte fått sig en smäll av Walle högre upp, han är inte halt, men känns stel. Kan va de kalla vindarna som spökar, fast han hade ju täcke på sig. Iof bara ett ofodrat regntäcke, men det skyddar ju mot vinden, annars är det inte så väldans kallt. Hittar inget sår eller så på benen på honom, kalla och rena fina ben o hovar. Men kan ju som sagt ha tagit på bogen eller så, eller så har han sträckt till sig i någon av alla rivstarter, tvärnitar och bocksprång de gjorde.

Walle såg lite fundersam ut när jag inte tog in honom efter Hero, brukar försöka ta honom då och borsta eller göra ngt annat halv vettigt, men idag fanns inte tiden för det så han fick stå och titta efter mig ist när jag gick in. Men innan jag tog Hero så städade jag upp lite till i sadelkammaren och fixade ett nytt träns åt både Hero och Walle. Så nu är barnen allt ridsugna.   Plockade fram fina Ronjas träns till Walle, det borde han kunna ha, hon var ju också c-ponny och welsh korsning, ungefär samma storlek på dem. Hon var snäppet högre, tror jag. Får se i morgon om det passar. Och så fick han på sitt nya schabrak som han och dottern fick i julklapp. Så han kommer att var "yber" fin på nästa ridtur!   Ska leta rätt på en svart sadelgjord också så blir det super snyggt ju!

Annars konstaterade jag när jag red i skogen att det var en totalt värdelös ridtur, kunde lika bra varit ogjord, knöligt, kallt och på tok för kort... Så attans trist att rida nu..   Prövade iaf nya bettet på Hero, han verkar gilla det, inget tandgnissel idag. Får väl se om vi kommer igång i trav framöver igen, vad han säger om det.

Funderar på om jag ska leta efter en passier dressyrsadel till honom, hoppsadeln ligger ju bra och passieren är ju inte djup att sitta i, ngt att fundera på.

Vad tror ni, är våren på "G"??

Kerstin

Av Kerstin - 18 mars 2013 09:09

Undrar varför tiden går så fort ibland.... Men en solig och ljuvlig helg har precis passerat och trots en riktigt grå morgon idag så kommer nu solen sakta fram. 

Walle och Hero busade ordentligt här om dagen och jag tyckte jag såg en liten markering när jag tog in honom på kvällen. Ingen värme eller svullnad, hoppas han bara markerade till för att det var lite knöligt, han är ju lite sulöm så det är ingen omöjlighet. Ska se om jag kan få hjälp av ngn som kan springa med honom på vägen idag så jag kan kolla ordentligt. Förhoppningsvis så var det bara tillfälligt eller från sulan..

Har köpt slowfeeder hönät till först och främst Walle och Sullivan som är de fetaste ponnyer jag någonsin haft! Walle ser ut som en 25-åring just nu, fet, lite tussar borta här och där från pälsen efter deras bus i hagen, lite "fläckig" på huvudet (fläckvis pälslossning) och så är han ju så svankig!       Ser antagligen värre ut eftersom han är så fet just nu! Fast han rör sig som en unghäst så det är lite missvisande, hi hi!

Vill att det ska tina bort lite mer snö nu så jag kan sätta igång dem lite bättre. Lättare att hålla på hemma än att gå till grannen, spar tid. Tid är dyrbart. Någon gång ibland är helt ok att gå bort dit, men flera gånger i veckan funkar inte för mig.

Hittade min gamla riddagbok från New Dawns tid. Läste ur den för barnen, det var sommaren då Prins kom, om hur sonen galopperade för 1:a gången, när dottern "hoppade" sin 1:a clear round. Det var sommaren 2008, dottern hade inte hunnit fylla 5 år ännu. Detta gjorde iaf att sonen beställde en ridtur, men den dagen och i helgen har inte tiden funnits, vi får se hur veckan blir. 

   

20:e Mars 2012, lite mindre snö.... Sonen på Walle och dottern på fina Zabina...


Kram på er!

Kerstin

Av Kerstin - 15 mars 2013 09:20

... Innan jag tar helg!

Varit hemma och sjuk (IGEN) 2 dagar. Varit och fått en kortison spruta i höften så jag kan gå, vilket känns bra. Fast det var eg inte därför jag var hos läkaren, det var för jag hade så ont i magen och långt upp över njurarna. Detta släppte, men så tyckte han jag gick konstigt och min onda höft kom på tal. När han tryckte lite på höftleden så kan jag lova att jag skrek så det hördes över hela byn (lätt överdrift kanske) så det var inflammerat igen... Så nu ska jag ta det lugnt ett tag...   

Innan besöket så red jag iaf herr gul... Han har ju vilat över helgen och jag hoppas det var det som gjorde att vi var tillbaka på ruta ett igen, nästan. Pigg som en mört var han och det var mycket farligt att fnysa åt i skogen. Skuttade som aldrig förr, sprätte med frambenen av lycka när han "vågat" gå förbi rotvälten som vi passerat sisådär ett 100-tal gånger... Att överhuvudtaget ens försöka få kontakt med guldgossen var närapå omöjligt, lyckades korta bitar, men han hade kaos i huvudet och som sagt det spratt i kroppen på honom. Vet inte om han eg hade mer än 2 ben i marken samtidigt någon gång... Jag var väl mindre road eftersom jag hade tagit dressyrsadeln idag, skulle ju bara skritta... Tjohej liksom... Får eg inte rida, men hinner jag så ska jag ta ut honom en kort sväng, fast med hoppsadeln, den är så smal i midjan så då gör det inte så mkt om jag rider, ska ju bara skritta... 

Pratade med en kund för ett tag sedan om det här med inflammation i höfterna, vi hade samma problem, hon hade det ännu värre än mig. En sak jag inte tänkt på som hon sa var det här med helskodda ridbyxor. Jag har aldrig varit ngn fantast av det förrän Tant Röd kom hit. Men sedan dess har jag bara helskodda när jag rider. Hon kunde inte ha det för att bara det lilla av att hon satt fast i sadeln gjorde att hon fick ont. Sedan pratade vi även hästmodell och sadlar. Vi kom fram till att vi båda har "fel" modell på häst för oss. Hästar som är "smala" eller ska man skriva "grunda". Om ni kollar bilden på headern på ND så är ju hon rund från ryggen och ner till bröstbenet, som en tunna, medan Hero blir smalare, som en cylinder kanske eller vad heter det... Så när jag sitter på honom så får jag liksom "vika" in underskänkeln för att komma åt honom. Förstår ni?? Detta gör ju att jag känt av att jag fått lite ont i knä när jag haft dressyrsadel på honom, blir lite annat med hoppsadel. Om jag nu rider för mkt med dressyrsadeln och måste vika in benet så blir det även en belastning i höften, vilket ger mig inflammationen. Satt och funderade på det de korta stunderna vi faktiskt skrittade igår och insåg att jag nog inte ska ha en så djup sadel heller som jag har nu. Även den gör att jag "fastnar" i ett läge vilket inte heller är bra för höften.. Inte lätt nu när man uppnått den här "aktningsvärda åldern" som jag nu har... Synd eftersom sadeln verkar passa riktigt bra på honom.

Så nu har jag fått gnälla lite idag med. Ha nu en riktigt trevlig helg, det tänker jag ha! Och jo förresten, ev har Hero och jag en träningsdag inplanerad!! Tjohoo!!

Trevlig helg!

Kerstin

Av Kerstin - 14 mars 2013 09:01

Så tar det form..

 

Jag tycker jag har kommit en bit, har inte suttit så länge ändå. Finns ju alltid annat som man MÅSTE göra...

Och som ni ser så är det lite kaos bland bitarna   , fast hur otroligt den än låter så har jag faktiskt rätt bra koll på vart de ligger. Jag tycker fortfarande att det är lika förvånande när man tar en bit och bara ser vart den ska vara. Jag sitter int eoch prövara om bitarna passar, utan det blir lite som om jag scannar in bitarna och så ser jag vart de ska vara. Missar ju naturligtvis ibland.    Så ibland ser det nog inte ut som om jag gör så mkt, bara tittar liksom, men så vips så kommer en radda med bitar på plats.


I helgen hade jag tänkt åka och titta på en ny dressyrtränare som kommit till stan. Ha ha! Lät väl spännande. Men så dök andra saker upp så nu får jag se hur tiden och lusten räcker till. Men det skulle var skoj att se något pass i all fall. Bara så jag vet om jag vill vara med eller inte i framtiden, om 1 år eller så...   Om inte annat så för att bli lite inspirerad.


Men idag blir det till att städa lite hemma inför helgen, ska bli skapligt väder så det vore ju trevligt att slippa vara inne hela dagarna.


Igår var jag först på lönesamtal och sedan for jag iväg till en bekant och hämtade en servis som hon hade över. Så nu ska X:et få ta med sig den som står här, det var ändå hans ifrån början och jag har velat byta ut den, men inget som stått högst upp på priolistan. Servisen jag hämtade var inte komplett, men tallrikar (flata, djupa och assietter) och lite koppar till framtida kalas, det fanns någon karott med oxå, det räcker gott för mig. 


Men nu lyser solen och jag sätter väl lite fart.

Kram på er och vi hörs väl på måndag eller så..

Kerstin


Av Kerstin - 12 mars 2013 09:57

Köpte mig 2 pussel så nu har jag inte tid med något annat!   Sorry!! Ha ha!! Än så länge har jag bara kommit en liiiten bit på väg. Har väl en sisådär 980 bitar kvar... Typ..

 

Kaos i pusselbyggandet..

Hur gör ni när ni bygger pussel? Börjar ni med ramen eller bygger ni motivet först? Jag tänker alltid att jag ska börja med ramen, tror någon sagt det till mig någon gång att man ska göra det, varför vet jag inte för det är ju sju resor svårare.. Jag bygger ihop delar av motiven, sätter ihop dem allt eftersom och sist kommer ramen/kanterna. Just det här pusslet har en LJUS-effekt, ingen ljud effekt som jag skrev på fejjan och som Nina hade väldans skoj åt!   Det andra pusslet gillade jag bara motivet på. Normalt bygger jag inte sådana här pussel, men nu var de på rea och jag "fick" ju inget pussel i julas så då kostade jag på mig dessa två nu istället.

Annars har vi ju precis avslutat sportlovet, igår var det studiedag så vi packade in oss i bilen och drog till havet och laddade batterierna, åkte lite pulka och grillade korv. 

     

Solen kämpade sig tappert igenom både ljusa och mörkare moln.

 

Kanske var det solguden som tillslut gjorde så att molnen lättade...

     

Son ni ser på mitten bilden så lyckades solen emellanåt. 

Vi funderade över isen på de 2 första bilderna, är det ngn form av parkeringsfickor för båtar eller???   Vi vet inte?? Någon?? 

  Vi fattar att det inte är så, men visst var det lustig "form" på isen!? Det är ju helt klart plogat eller ngt.

Pulkåkningen gick iaf betydligt bättre den här gången då det var skare på snön och lite kallare i luften.

     

Tjohoo, gäller att få stopp innan vattnet (isen)!

     

Vissa ödslar energi på att springa upp och ner medan andra tar det lugnt och väntar in flocken...   

Som jag sagt tidigare, så älskar jag verkligen havet, det ger en sådan enorm energi att vara nära det. Sol eller inte spelar inte så stor roll, inte heller sommar eller vinter. Är nog den friska luften, vindarna som rensar bort allt, om så bara för stunden. Jag får energi av att gå/rida i skogen med och skulle inte vilja vara utan skog, men aldrig på samma sätt som vid havet. Svårt att förklara, men det är precis som om jag får en hel rensning i kroppen. Så svårt att förklara. Men tänk er att ni är otroligt svettig, smutsig och trött. Och så tar ni  en dusch och sedan kryper ni ner i en renbäddad säng.. Lite den känslan. Flumm och luddigt med så känns det.   

Nej nu ska jag ut och ta på guldgossen, som för övrigt fortsätter imponera på mig i ridningen, ett täcke. Kom både snö och vindar hit helt plötsligt och sådant gillar inte spanjoren när han är naken...   


Ha det så bra!

Kerstin


Av Kerstin - 8 mars 2013 19:28

Räcker väl med att säga att ridbyxorna krympit.. I tvätten (som jag inte gjort än..)   Nej, fy, inte glad över det. Ny vecka, nya tag... Mår inte bra när det står still eller går åt fel håll...


Annars en lugn dag, njuter av solen, lade mig en stund nu för att vila och vaknade av en ångest attack.. Längesedan jag hade en sådan nu, har faktiskt inte haft det sedan i somras. Jag vet vad som utlöste den... Jag måste inse att det är inte min uppgift att fixa allt här i världen, inte ens allt som står mig nära. Jag har så lätt att måla upp det värsta innan saker ens hunnit hända. Får ta tag i det här lite senare...


Ha en bra helg!

Kerstin

Av Kerstin - 8 mars 2013 08:31

Vilken dag det blev igår. Hade jag haft lite sällskap så har den varit ännu mer perfekt.   Blev tidig morgon eftersom dottern skulle till kompis och åka och bada, jag och sonen hade tänkt hänga på, men bilen blev full. Så sonen stannade hos sin pappa och där skulle det åkas gokart, så han var rätt nöjd ändå. 

Hundarna och jag gick i skogen en sväng, en väg som är upp plogad eftersom de hämtar timmer där så den utnyttjar vi till max. Så skönt när de får springa och busa som de vill. Det var   och så gott som klarblå himmel, kom någon liten kall vindpust ibland,men i det stora hela en ljuvlig morgon. Hemma igen så hittade jag på en massa ursäkter för att skjuta upp stallfixet, men så tog jag mig i kragen och gav mig ut till dem, gav dem vatten, mockade och tänkte bara dra av hingstarna lite av vinterpälsen eftersom dotter med kompisar ev skulle fixa med dem idag. 2 timmar senare stod det 2 glänsande småkillar med tvättade svansar, svajjande manar och tja, lite mindre päls och ngt gråare Curre (eftersom man inte ser stövet på Sullivan). I sadelkammaren var täckena undan plockade och benlindorna upplindade. Had enog kunnat vara där någon timme till, men tårna sa att de var kalla och blöta och magen kurrade, så jag gick in tog en kopp kaffe, satte mig ute på trappen och njöt av takdroppet. Eddie lade sig bredvid mig och Dexter som har myror i benen yrade runt på gården. Vet inte hur varmt det var, men 10 grader visade termometern som hänger i skuggan, dock ändå på "solsidan", så några plusgrader till kan man nog lägga till i solen. Ljuvligt och precis vad man behöver. Samlade lite energi och gick in och kämpade på med snabeldraken och lite annat som gör att det ser någorlunda städat ut. Sedan åkte de numera lite trängre ridbrallorna på ( jag har ett par som är en storlek större, men de lade jag undan då jag gick ner och nu kan jag inte hitta dem, är det mina hustomtar som säger att jag banne mig får se till att jag kan ha de som är framme eller vad??    I så fall får jag väl tacka dem, för så här trångt kan jag inte ha det..).

Visslade in Hero och tydligen ville alla in så det var bara att göra som de sa annars ser Prins till att de kommer in i vilket fall. 

Snyggade till guldgossen, som dagen till ära rullat sig i något mindre trevligt... På med sakerna och iväg. Funderade en stund nere vid vägen vilket håll vi skulle gå åt, ja ni ser vilken planering jag har..     Vi bestämde oss för att kolla om skogsmaskinerna var kvar eller om vi kunde rida in i den skogen. Maskinerna hade tagit kväll och vi red trygga in i skogen.. Kan ju tala om att i skuggan är det INTE varmt.. Och där satt jag i min täckväst och en tunn vindjacka... BRRRRRR!!!!! Hero tyckte att det var en bra dag att skritta på så han skrittade på lång tygel i stort sett hela vägen. Även skritten har ändrats på honom nu när han är så pass avslappnad både i kroppen och i huvudet. Härligt!! Det blev tyvärr en relativt kort tur och den gula herren protesterade när vi kom till vägen och jag visade att vi skulle svänga hemåt, han tyckte vi kunde gå en stund till, men jag frös så jag skakade så det fick bli hem.. Trots detta så fortsatte han skritta lugnt på lång tygel, ljuvliga pålle!! Han behöver sådana här dagar.

På med BoT och täcke på pållen och lite allmänt snabb fix innan jag fick komma in i värmen. Svidade om och for och handlade till tjejerna. När jag kom hem igen var alla 3 där och jag kom på att jag inte ätit middag (eller lunch, blev bara en kopp kaffe), telefonen ringde och jag kom av mig i funderandet, men medan jag surrade på så fick jag i mig en macka iaf. Sedan blev det en ljuvlig varm dusch innan jag fick kura ner mig i soffan och dra på mig filten... Usch och fy när man blir så kall. 

Kommer ett vikt(igt) inlägg lite senare, men det blir så tråkigt att skriva om det så jag drar ut på det ett tag...   


Ha en ljuvlig dag!

Kerstin

Av Kerstin - 6 mars 2013 07:52

Japp, först blev det skidor. Skapligt väder, varmt, runt noll, kanske någon plusgrad. Jag gick och barnen åkte. Köpte ju skidor och super sköna pjäxor till mig, men sonen fick skidorna och jag blev utan. Hade jag tänkt till lite så hade jag säkert kunnat låna ett par, men nu blev det tyvärr inte så. Barnen tog den lång turen runt myren och kom fram till stugan varma och rödblommiga. Dottern fick en blossa på hälen så det blev den korta vägen hem. De susade nedför backen som värsta proffsen, super duktiga!

Ett stopp på affären för att lämna igen en film och så råkade en till följa med ut! Vad har hänt?? Jag tittar ju ytterst sällan på film.. Men vi har mysigt och det är lov.

Innan filmen så kämpade jag på mig ridbrallorna, de måste ha krympit i tvätten, fast jag har iof inte tvättat dem sedan sist... Hmmm.... Kan jag ha tagit fel par?!   Naturligtvis är det så!! Totalt omatchad så red jag och guldgossen iväg, idag tyckte han dock inte att skritt på lång tygel var den optimala gångarten. Det bästa med honom nu är att vi kommit till det stadiumet att han lyssnar på mig, han är pigg, inte stressig när han taktar iväg. Jag kan inte skritta på lång tygel dessa dagar, jo kanske korta bitar, men har jag bara lite halvlån tygel så skrittar han i bra form och till 95% lugnt. Sedan har jag kommit på att jobbar vi på med våra övergångar så kan vi lägga in bra skritt pauser, övergångar handlar ju om att bli uppmärksam på ryttaren och att stärka hästen, samt att ryttaren måste bli TYDLIG i sina signaler..   Så vi jobbar på, skritt 3-7 steg, trav lika många steg och några enstaka gånger blir det en lite längre travbit. Han är ju långt ifrån igångsatt, men blir så mycket lugnare av det här jobbet så jag har bestämt att även om det är lite tidigt att lägga in tex galopp så funkar han så bra i det här jobbet. Så det är rätt för honom. När jag skriver att vi galopperar så är det fortfarande övergångar jag pratar om, någon enstaka gång har vi galopperat en kortare bit, bara för att kolla läget. Igår var det inte ens läge för galopp, även om herr gul tyckte det. Vi hade någon konstig gångart ibland, en liten "tralopp" helt enkelt!   Och eftersom han var lite överladdad, men ändå väldigt lyhörd så lade han ju även in lite passage, som för övrigt kändes betydligt mycket "starkare" och bärigare än jag känt förut på honom, just i det läget så kunde jag bara inte låta bli.. Jag satt till lite mer.. Och där kom den, piaffen där han faktiskt "satte" sig. 2, kanske 3 steg, klapp och ur den fort som fasen! (menar inte att vi skenade ur den, men att jag avbröt den). Normalt piafferar han inte så, han har bra tramp i bakkärran, men han sätter sig inte i den. Tvivlar inte på att han kan göra det, men han har inte gjort det under tiden JAG har haft honom!! Om ni inte förstår hur jag menar så syns det tydligt på filmen som finns på honom. Jag har pratat med tjejen som rider honom och jag vet att det var bland de första gångerna eller så hon satt på honom där och att det var bråttom, bråttom när det skulle filmas, så det är ingen kritik mot häst eller ryttare!!! Sedan tror jag att han inte är helt lätt att rida, som så många andra spanjorer. De är lite hetsiga, känsliga och otroligt arbetsvilliga. Vilket gör att vi (JAG) inte riktigt är på deras nivå. Tänk er själv, en sävlig norrlänning och en het spanjor! Ja ni förstår!!    "Less is more" får man ofta tänka på dem. Oftast tycker jag att det räcker med att tänka vad man vill så har det redan gjort det och lite till som man funderat på. Men nu har det ju snart gått ett år sedan han kom till mig och han har varat ner och jag har hittat många knappar på honom, så just nu är vi i rätt bra synk. Och jag kan ju bara hoppas att det fortsätter så. Vi var nöjda när vi kom hem och han fick på sig sin nya Back och Track rygg värmare under täcket. Han blir ju lite varm efter passen, spelar ingen roll om han haft en lugn skritt dag, fortfarande mycket päls kvar på honom och plusgrader ute. Nu får det gärna rasa av honom lite mer päls så han får sin fina gula sommarpäls igen och han slipper bli så varm.

Sedan har jag även kommit på att anledningen till att jag drar mig för att rida är att jag faktiskt inte gillar att rida i skogen... Jag vill TRÄNA, jag vill ha en ridbana/ridhus nära, så jag kan trimma och träna. Det är det jag gillar, lufsa ut i skogen har sin charm, men efter 12 år, så är jag RÄTT less! Bara så ni vet..


Idag blir det jobb för mig och bowling för barnen!

Ha det bäst!

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards