Stallrosen

Alla inlägg under februari 2013

Av Kerstin - 12 februari 2013 09:33

Efter en natt med frossa så var jag allt annat än pigg när jag skjutsade barnen till skolan. Beslöt mig att stanna hemma från nattens jobb, har verkligen inte råd eller lust med det, med vad ska man göra. Slumrade till när jag kom hem igen och när jag vaknade till igen och fått i mig frukost så kände jag mig lite starkare. Gick med hundarna och gjorde stallet, fick för mig att jag orkade att jobba Curre lite på lina. Han skötte sig så bra att jag blev inspirerad och fick energi till att ta ut Sullivan också. Han skötte sig lika bra han med och det var en betydligt piggare Kerstin som for och hämtade sin son än den som lämnade. Blev bara sonen och jag hemma och vi myste ner oss i soffan med varsin bit tårta som blivit kvar sedan kalaset. Vips försvann tiden och han for iväg till sin pappa. Hemma blev jag och hundarna, gick en sväng med dem och sedan ut för att ta in hästarna. Blev lite ridsugen så Hero fick på sig sakerna och vi jobbade på lite i skritt på volten som hingstarna och jag trampat upp utanför stallet. Efter lite hets så coolade han ner sig och lyssnade bra, så jag gav honom långa tyglar och tänkte bara skritta ner till vägen och runt gården lite innan han skulle få gå in. Men när vi kom ner på vägen så var det ju verkligen perfekt underlag då det snöat lite under dagen. Så jag bestämde mig för att pröva på några igångsättningar. De första rusade han iväg in i, men så var det som om att vrida på en knapp. Han bara kom till ro och lyssnade så fint. Både fram i trav och ner till skritt igen. Ökade på antalet steg i traven och till slut så travade vi i en härligt, lugn och bärig trav fram och tillbaka på vägen. Han flyttade sig fint när jag bad om det och var bara allmänt FIN!! Kan vi fortsätta härifrån så blir det bra! För första gången så kändes det verkligen som om jag hade riktigt bra läge att fatta galopp, men han är inte där än, ska få stärka sig i traven först och bli stadig i det här. Sedan kanske vi slipper den hysteriska galoppen. Man kan ju hoppas iaf.   Men det här var faktiskt första gången som det kändes RIKTIGT bra och att vi verkligen kan komma någonstans! Underbart!!

Super inspirerad så fick även Walle komma ut en sväng i mörkret som avslutning och även han skötte sig bra. Prins fick nöja sig med att bli avborstad och få på täcke och en morot i krubban efter lite mys med matte, men han såg väldigt nöjd ut så..   Klockan hade blivit 20.30 innan jag kom in och insåg att förutom tårtan så hade jag bara fått i mig frukosten.... Blev 2 äggmackor och lite juice som kvällsfika efter en varm och härlig dusch. Kan säga att det var en väldigt nöjd Kerstin som gosade ner sig i filten och soffan igår kväll.   Idag blir det förhoppningsvis en kortare ridtur, lite möten mm som ska avklaras idag så eg borde jag redan vara på språng, men jag har ont i halsen och lite snorig så jag har valt att ta dagen som den kommer. Hinner jag så hinner jag.

Glömde säga att jag även hann kolla över 3 av hästarnas hovar och snygga till dem lite. Japp, jag var väldigt effektiv igår!!   

Ha en toppen dag!!

Kerstin

Av Kerstin - 10 februari 2013 08:41

... Inte så mycket faktiskt..... Blir så när man har gäster i huset. Satt på rumpan större delen av dagen i går. Fast det var rätt ok det med. Ungarna och jag gjorde ett ryck på morgonen och städade av det värsta, fixade stall, hundar och så. Eftersom vi hjälptes åt så räknade jag ut att vi (jag) sparade in minst en timmes jobb. Sonen sa senare under kvällen; "idag var vi en bra familj." Och det är man ju när man hjälps åt.   

Sista kvälls turen med hundarna blev en underbar tur med sparken, bra före och en mycket dragvillig Dexter och faktiskt en springvillig collie!! Första km gick i full fart, det är ju underbart roligt att åka då! Sedan sansade han sig och lade sig i en bra trav ytterligare dryga 1 km, innan det var dax att göra lite behov, lite nosande och markeringar innan vi åter travade på dryga 1 km. Sista biten hem, fick bli en blandning av promenad och lite drag. Han har inte fått dra så pass långa sträckor tidigare, men föret var så lätt idag och vägen sluttar lite nedåt hela vägen bort så det var bra läge att köra på lite. Blir en tur i kväll med, lika bra att passa på när föret är bra.

Måste bara berätta om min lilla gula underbart smarta Sullivan. Oftast så hittar vi på något med klickern när jag är med dem och här om kvällen körde han ju på av sig själv. Jag tyckte ju att det var lite skoj och han fick ju godis för det... Så dumt av mig... Tänkte inte på att han var en smart ponny... Så dagen efter när jag stod i boxen och skulle mocka, de brukar normalt bara stå och tugga hö eller halvsova då, så var Sullivan som ett plåster på mig. Han skulle "hjälpa" min att mocka, tog tag i grepens handtag, skaft och puffad och puttade. När jag inte gav honom godis för det så hittade han på en rad andra "aktiviteter". Jag kan riktigt "se" hur hans hjärna arbetar för högtryck för att komma på saker. Jag mockade fnissande klart innan jag hämtade lite mer godis och gick tillbaka för att göra honom nöjd. Men nu var han så frustrerad så när jag bad honom buga så slarvade han sig bara igenom det, men då blir det ju inget godis... Han blev mer och mer "irriterad" på matte och tillslut så bröt jag och vi gick tillbaka till basic, "stå still utan att tigga". Det tog några minuter innan han sansat sig och förstod varför matte bara stod still. Så han ställde upp bredvid mig som han ska, men så tog han ett steg närmare mig, stod NÄRA!! Hann tänka "inte ok" precis som jag klickade. Men, men tänkte jag sedan, han hade ju huvudet från mig så det var ok, nästa gång ska jag klicka när han har avstånd... "Nästa gång" såg jag på Sullivan att han "funderade" igen och den här gången ställde han sig helt enkelt PÅ mina fötter med sina söta små framhovar!!! Inte ok liksom, sa matte och puttade bort honom. Jag kan ju inte bli arg, jag hade ju nyss klickat ok att stå nära... 3 klick senare så stod han på rätt avstånd i rätt "position". Sedan bugade han så bra han bara kan för dagen och vi bar båda nöjda. Jag får verkligen tänka mig för med den här lilla guldklimpen!! Han påminner väldigt mycket om lilla Lukas som vi hade, lika skärpt och lättlärd. 

 

Älskad och saknad.... 

   

Lika kloka... Kanske Lukas ande som tagit sig in i lilla Sullivan..

När Sullivan om hit så var han en ängslig och blyg liten kille. Man fick lirka på honom grimman, luras lite för att ta honom i hagen, smyga på med täcket och vara väldigt försiktig i alla rörelser och öronen fick jag ju absolut inte ens titta på. Han kan fortfarande vara avvaktande i vissa situationer och är på inget sätt burdus. Men täcket kan jag slänga på hur som helst nu, grimman dyker han ner i själv och kommer när jag visslar och följer mig som en hund i hagen. Och öronen, tja, här om dagen så petade, drog och borstade jag i och utanpå dem och han bara sänkte huvudet och ville ha MER!! 

 

Har sagt det förr, men säger det igen, "Han äger mig den här ponnyn!"   


Kram på er!!

Kerstin

Av Kerstin - 9 februari 2013 09:32

Till mig!! För just idag har jag varit mamma i 12 år!!   

Och ett stort grattis till min underbara son som har förgyllt mitt liv lika länge!

     

Årsgamla bilder på älsklingen.


Puss på dig Älskade son!!

Mamma!!

Av Kerstin - 7 februari 2013 22:54

Inte ofta det händer, men ibland blir det bara tomt! Ha ha!! 

Haft en skön dag med sonen idag, dotter va hos kompis så son och jag fick rå om varandra och prata om ditten och datten. 

For iväg och kollade på Curres lilla avkomma u: ett minishettis sto. Underbart söt liten kille, ska ha ärvt sin fars härliga lynne. Jag tror de flesta gjort det. 

Fick en förfrågan om jag visste av någon b/c-ponny att låna ev köpa idag och tanken slog mig att jag faktiskt skulle kunna tänka mig att låna ut Curre ett tag. Men jag tror säkert många backar pga att han är hingst, de förstår inte hur bra han är i psyket. Sedan tar naturligtvis inte alla stall emot hingstar och det får man ju respektera. Det är ju lite mer ansvar och planering. Men nu ska han igång igen och sedan får vi se.

Hero hade gjort illa sig på ngt i hagen idag, så han fick lite extra omvårdnad och pyssle innan jag nattade dem. Inget allvarligt, bara en liten sårskada. Han och Walle busade ganska bra under dagen såg jag, så jag gissar att Walle fick in en fullträff, om han nu inte skrapat i sig på ngt träd eller så. Sullivan och Curre bjöd som vanligt på sig själva när jag gick för att säga go natt till dem. Vi har tagit för vana att träna lite några minuter varje kväll och idag körde Sullivan sitt program själv, när jag ställt upp dem där vi brukar vara.   Han är liksom bara för söt. Curre och jag stod och tittade på. När han var klar och jag kunde ju inte annat än att ge honom godis så ser jag i ögonvrån hur Curre påkallar min uppmärksamhet och ställer upp sig så fint i väntan på att jag ska be honom om något. Ha ha, han är lite mer sansad! 

Så jag älskar dessa 2 buskillar!!  

 

Kloka fina Curre!!

Charmören Sullivan, feb 2012


 

Bill och Bull... Hi hi!
feb -2012


Dax att fota lite märker jag!!

Kram på er!

Kerstin

Av Kerstin - 7 februari 2013 00:00

Tja vad säger man....

Härligt att se!!


Kerstin

Av Kerstin - 6 februari 2013 23:27

Måste verkligen ta och göra slag i saken och ändra min header. Till sommaren blir det 2 år sedan New Dawn somnade in, det är inte så att jag inte vill se henne, eller minnas henne, det gör jag ofta. Men det känns lite som att stanna i det förgångna. Får se vad orken räcker till framöver. Nu är det ju kalas och lite dagjobb i helgen så då lär det ju knappast bli något. Har en massa bildprogram i datorn, men tycker inget av dem är lätt att jobba med. Kanske för att jag inte har ro att sätta mig ner och försöka. Sedan skulle jag vilja ha några nya bilder på vissa av hästarna också... Hoppas på sol under nästa långledighet, då kanske man lyckas fota någon dag.

Energin har lyst med sin frånvaro i dag med. Hur än jag försöker så orkar jag inte ens vara glad åt det lilla. Men varför ens försöka. Som att jag t ex stängde av värmen efter förra elräkningen, har i princip bara eldat under den kallaste tiden och har verkligen tänkt mig för ang elförbrukningen. Så när denna räkning kom så var jag inte ett dugg orolig... Så trist bara att den hade STIGIT med över 1000 kWh/månad!! Så kan det tydligen gå... Så barnens om min mini semester som var inplanerad sprack ju med besked kan jag tala om. Jag blir så trött. Ringde iaf upp elbolaget och fick tala med en trevlig kvinna som inte heller kunde förstå vad som hänt, men som genast gjorde om mitt avtal så det blev MKT förmånligt och dessutom så fick jag rabatt året ut. Men den här räkningen kunde hon ju inte göra ngt åt... Men jag ska iaf ut och läsa av mätarställningen i morgon och så får jag se om allt stämmer. 

Så går det när jag försöker planera något.... Åt pipsvängen..


Så, återigen ett muntert inlägg!   

Men jag har ju söta barn, som verkligen försökte muntra upp mig idag och så har jag ju världens sötaste Sullivan!  

Suss gott/God morgon!

Kerstin

Av Kerstin - 6 februari 2013 10:50

Igår vaknade jag full av energi, inte ens snön fick mig att deppa ihop. Gjorde mina morgonbestyr, tog hundarna och gick iväg på vår vanliga tur, men sedan på hemvägen hände något.. Jag kan inte säga vad det var som hände eftersom jag inte vet, men jag bara tog slut. Fick soppa torsk helt enkelt. Sista 500 m hem fick jag verkligen bara lägga all min fokus på att gå. Som tur va så hade jag redan gjort stallet så jag kunde i princip bara gå in och sätta mig. Det var länge sedan jag kände så här. Sist var nog sommaren 2011 då jag jobbade så mkt, dygnet runt, då slutade ju kroppen att fungera ett tag. Nu tycker jag inte det ska hända, har nyss varit långledig och försöker verkligen ta det lugnt mellan arbetspassen, men kroppen och jag tycker tydligen olika. Så igår hände inte alls något, släpade mig mellan dagens måsten och i morse kunde jag bara konstatera att barnen fick bli hemma då det snöat och drivit hela natten och att skotta fram någon bil och plogvallar finns inte på min karta. Sopade av trappen igår och skottade lite framför och sedan orkade jag knappt mocka åt hästarna. Otroligt frustrerande, men naturligtvis något jag verkligen måste lyssna på.

Nu ska jag ringa grannen och be honom skotta fram mig, IGEN!! Annars blir det nog bara dagens absoluta måsten igen. En kompis messade att hon kunde komma med sin häst så vi kunde rida tillsammans..Kul, javisst, men vart?? Timmerbilar och skit efter vägen, skogen kommer man inte upp till... Bor helt fel...



Behöver en energikick!! 

Kerstin

Av Kerstin - 5 februari 2013 12:00

Den berör...



Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards