Stallrosen

Alla inlägg under augusti 2012

Av Kerstin - 8 augusti 2012 03:12

Tja, vad ska man säga.. Har under min senaste tid träffat en hel massa ny personer, några av dem hoppas jag verkligen blir mina vänner för livet, andra raderar jag bara bort i från mitt liv. Men de som jag vill ha kvar, vilka underbara människor! Lättsamma och roliga, helt okomplicerade. Jag gillar min fas i livet nu, jag gör verkligen det. Snart kommer hösten och mörkret krypande, allt är inte lika ljust och okomplicerat då, men just här och just nu är det så och jag njuter.

Att sedan Hero fungerar och att jag blir varm i hjärtat varje dag jag ser mina små gör inte saken sämre.

       

Älskar dem alla så in i norden!!


Dock vet jag att Curre MÅSTE säljas/lånas ut, finns varken tid eller pengar att behålla honom. Kanske har jag en lösning, vi får se.

 

På väg till betet...

Har även fått en ny härlig tjej som komentarar friskt här på bloggen. Hon heter Cicci och att inte läsa hennes blogg vore en miss av er. Jag har inte hunnit igenom hela hennes liv ännu, men vilken tjej!! 


Snart går min hektiska sommar mot sitt slut och jag med den. Ska bli skönt att återgå till ett normalare liv. Om det nu kan kallas det.

Ha det så bäst!

Kerstin

Av Kerstin - 5 augusti 2012 19:03

Det finns en tjej här i vår stad, en helt fantastisk tjej. Eg känner jag henne inte på det viset, mer än det lilla vi pratat via fejjan och när vi sprungit på varandra och så när vi var på belöningsbaserade kursen i våras. Men har man mött den här tjejen eller läst hennes underbara blogg så inser man vilken fantastisk person hon är. Det finns få personer som jag verkligen fascineras av, men det här är en av dem. Hon brinner för hästarna, att de ska må bra. Min Marlene är en annan av dem. När man här sådana här personer fundera och resonera så inser man att man inte kan något.   

Men läs det kloka Angelica har skrivit och ta er en funderare. 

http://tonusblogg.blogspot.se/2012/07/please-sir-can-i-have-bit-less.html?showComment=1344186164240#c6970574545097769754

Ha det bäst!

Kerstin

Av Kerstin - 5 augusti 2012 16:59

Blev en ridtur på finaste Hero idag. För det första så blir jag förvånad över hur han växer nu, tycker jag ser skillnad var och varannan dag nu för tiden. Dels har han lagt på sig massor, sedan har han fyllt upp bakom sadeln och korset. Låren börjar komma tillbaka och över linjen på halsen blir allt mer framträdande. Och det är bara på någon dag! Måste dels bero på att han nu får karftfoder och att han hittat ett lugn när man rider och i både hage och stall. Ridmässigt händer det saker varje dag med. Sitter fast i höger sida, men idag var det SÅ mycket bättre. Tror det sista kommer att släppa när han får på sig bakskorna. Red på grannens travbana idag eftersom mörka moln och åska hotade, lite muller fick vi stå ut med, men annars klarade vi oss bra. Skritten är klockren på honom nu, långa härliga steg, huvud och hals långt fram och ner. Man känner hur hela ryggen rör sig när han går. En underbar känsla, bara det! Traven sitter, kan bli lite på tårna ibland, men är påverkbar nu på ett helt annat sätt. Utmanar honom allt mer. Runt den här travbanan går det hästar i hagar, hästar som rör sig och busar. Och visst tittar han upp ibland, men kommer snabbt tillbaka. Vi är helt klart på rätt spår. Dock har vi tappat galoppen!!??? Han spänner sig i fattningen och drar iväg när det väl blir galopp, vilket gör att jag hänger i honom eftersom han verkligen blir stark. Insåg att jag inte skulle kunna lösa problemet idag och lät honom springa av sig istället och jösses så han drog i väg. Litar inte riktigt på att han har koll på sina ben så jag tog igen lite då och då. Så nu har jag gett mig själv bakläxa på övergångar. Måste få till dem ännu bättre för att få fattningarna att sitta. Att han drar iväg beror på svaghet och att han flyr från mig som blir hängandes i honom, MÅSTE få till övergångarna bättre. Tycker de var bra, men nu fick jag ju se att de inte var de. Sedan måste jag bli starkare i fattningen så jag kan hjälpa honom att orka ligga kvar i den kortare galoppen. Tur vi har tid!!   

Nu ska jag plocka på lite mer och sedan blir det soffläge. Hoppas ni haft en lika bra helg som jag!

Kerstin

Av Kerstin - 5 augusti 2012 09:03

Denna helg var MIN helg. Biljetter till Konserten på Norrportenarena var bokade, kompisar fixade och jag var ledig hela helgen. Kent, Uggla, Mellissa Horn, Bryan Adams och Thomas Ledin! Ledin är ju kung, något annat kan man inte säga!! Är säkert mycket för att man kan varenda låt, men han är bra!! Bryan Adams var också kalas bra, de andra gled mig ganska spårlöst förbi, eftersom vi satt i på andra ställen då, men musiken hörde man ju. Melissa Horn hade jag velat höra/se, men då spöregnade det och vi hade inte ens kommit dit än. Det var kol svart på himlen när vi for inöver på lördagen och Ledin, regnet VRÄKTE ner, men precis när vi svänger ner mot stan så slutar det!!! Svarta moln hängde över oss under konserten, men inte en droppen kom!! Träffade några gamla bekantar, en av mina bästa och finaste elever/vänner och hennes syrra bland annat. Med finast menar jag att hon är en helt fantastisk person (som dessutom verkligen ÄR fin också iof.. ). Hela den familjen är fantastisk!! 

Idag vaknade jag trött av att små killarna stod och skrek i hagen, inget konstigt runt dem så de var väl bara hungriga. Slängde åt dem mat och nu slappar jag med 1:a koppen kaffe på 2 dagar!! Fattar inte hur jag överlevde gårdagen!!   

Blir en lugn dag, mycket häst och hund. MIN helg!! 


Ha det bäst mina vänner!

Kerstin

Av Kerstin - 3 augusti 2012 02:26

Hur det hinner hända så mycket fast ändå inget i mitt liv hela tiden.. Herregud, har jag på racer fart eller??

Fick i alla fall världens underbaraste bild från Secrets ägare idag!! Varm i hjärtat är ju det minsta man kan säga! Kan inte med ord nog beskriva så nöjd och glad jag är att det blev som det blev. 

För mina hästar blev det vila idag, finns andra saker som ska hinnas med. Barnen tex.. Hundarna ska ut, måste ta tag i deras pälsar i morgon, eller iaf senast i helgen. Vet inte riktigt hur det gick till eller om det ska fortsätta, men har joggat 3 dagar i rad nu!!?? Inte långt, inte mycket, men jag har gjort det!! Inte en aning om varför heller, bara något jag fick för mig och så blev det... I det stora hela handlar det nog om att jag mår bra, skulle jag tro, amatör psykolog som jag är...   

Sedan kan ni ju kolla in det här... Man får ju lite LÄTT inspiration, lite LÄTT!!!   


Nu avsluta jag för natten!

Ha det gött!

Kerstin

Av Kerstin - 1 augusti 2012 22:41

Blev en ridtur idag med!! Ha ha, nu ligger vi allt i! Är ju så roligt när det fungerar, tänkte säga att "och när man har tid", men det var väl att överdriva...   

Vi hade ett litet rött tema idag... Allt klär en skönhet, alltså Hero!! 

 

Observera att till och med spöt är rött!!    OCH att jag har ridstövlar på mig!!

Blev travvägen i skogen idag, den är mjuk och bra för honom. Idag mötte vi för första gången en häst där. Intressant att se hur han reagerade på det. Det var en ursnygg shettishingst, som de kör ponnytrav med. En liten kille som kör, max 10 år! Ha ha, Hero höll på att dö först gången vi möttes, fattade nog inte ens vad det var för något. Trodde han skulle bli upprörd när han inte fick följa med den, men icke, skötte sig galant! Traven blir allt bättre och stadigare, han har hittat takten, tempot och formen. Men idag var det mycket stånk och stön på honom, som sagt skritt turen i går tog i kroppen på honom. 2.a gången vi mötte ponnyn så blev han lite ivrigare att följa efter, men var ändå lätt att få ner i varv igen. 3:e gången blev han väldigt på och vi fick ta en extra väg för att kunna få ett bra avslut, men vi avslutade väl godkänt så det är inget att säga om det. Bra att möta hästar i skogen eftersom han triggas av dem.

Summan av ridturen är bra. Jag ber om lite mer och han ger det utan protester eller spänningar. Nu gäller det att hitta en balans så att jag inte bara tutar på.

   

Han är muskelfattig och har en stor underhals som ska bort. Men det kommer. Ska bli intressant att se honom om ett år igen. Ska komma ihåg dessa bilder så och se om vi kommit någon vart. Förhoppningsvis är han ett muskelknippe och jag en lite speta då!! ha ha!!

Överlag en bra dag idag, hunnit med lite hemma, skogen med hundar, barnen har fått ha sin mamma hemma. nästa vecka får jag mysa med dem hela veckan!! Tjohoo!!

Ha det bäst alla!!

Kerstin

Av Kerstin - 1 augusti 2012 09:05

... Övergår de flestas förstånd!!   I Heros fall så lyckades jag lura honom ordentligt igår. Han fick sig ett ordentligt pass utan att ens fatta det själv. Hejja mig!! När han skrittar så blir det oftast med korta snabba steg, eller korta sävliga steg. Det är ytterst få tillfällen, även om de blivit fler, som han verkligen skrittar genom hela kroppen och tar ut steget. Men igår när vi skulle ut så tog jag grannens travbana, den hade vuxit igen helt! På vissa ställen så var gräset upp till ryggen på Hero. Detta gjorde att Hero blev lite misstänksam och sänkte huvudet för att kolla vart han skulle sätta fötterna, samtidigt så var han nyfiken på den, för honom, nya vägen så han skrittade på i ett bra tempo. Men med lång hals och nosen långt nere så kunde han ju inte ta sina korta snabba steg, utan det blev långa vägvinnande steg i skritten!! Hela han fick ett ordentligt stretchpass. Och han grymtade och frustade ordentligt, HÄRLIGT!! Så många spänningar som släpper när han gör så. Hemma igen så var han mycket nöjd, stod helt avslappnad ute på gården och myste med mig innan vi gick in i stallet och maten. Sommar och varmt, javisst, men han sover inne de flesta nätterna OCH så har han börjat få kraftfoder!! Så oddsen är ungefär detsamma som en vanlig sketen dag på året. Börjar ändra sig i kroppen och det blir skor runt om nästa gång hovis kommer, så vi kan skritta ut på långa turer, det behöver han.

Barnen hade planerat ridning i går, men åska och regn underdagen gjorde att de hittade på andra saker istället. Får se hur det blir idag.

Skulle behöva lite inspiration att ta med kameran, hoppas den kommer idag..

Fick i alla fall en film på Secret när hon trimmades lite på ridbanan!! Så fina de är!! Är så glad att allt löste sig till det bästa och att hon hamnade hos den bästa. 

Nu hoppas vi på lite mer sol så vi kan åka och bada, men det ser mörkt ut.   

Kram på er!

Kerstin


Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards