Stallrosen

Alla inlägg under maj 2012

Av Kerstin - 15 maj 2012 20:52

Middagen idag bestod av torskburgare och wokade grönsaker med lite bladspenat iblandad, kanske kommer man i tävlingskavajen om ett år eller så om jag sköter mig...   

  Gött!!

Sedan blev det lite fart på oss, ponnyfix och ut i skogen med ponnyer och hundar. Sonen tog Walle och dottern tog Prins, så vi fick lite trygghet. Går ju bra med Zabina som trygghet, men eftersom hon mer än gärna tar en smakbit av hundarna så kändes det inte hel ok, jag kan ju bara hålla i en ponny om jag dessutom ska hålla rätt på vovvarna. Prins verkade ha ätet raketpiller och vi fick hojta att de skulle vänta in oss hela tiden, han var som en Lamborghini, sa sonen, medan Walle va som en trygg Volvo.   Son och Walle fortsatte träna på start och stopp, samt att styra.  Går allt bättre. Walle vill ju gärna ignorera sonen och lyssna på mig istället, men idag accepterade han sonens signaler. Vi pratade lite om att tävla, sonen sa att han ville nog inte riktigt tävla med Walle än. Nej svarade jag, vi låter väl Frida tävla honom lite först, så han blir van. Jo, det var ju bra, hon var ju lite större...   Och lite duktigare, lade jag till. Jo, kanske det...  

   

Sämre sällskap kan man ju ha...

Sedan blev det lite larv framför kameran...

   

Men söta är de ju!

Ja det var min dag i korthet...

Hoppas er varit minst lika bra!

En sista underbar kommentar ifrån sonen efter han klivit av och står och snackar lite med Walle. 

"Hästar är helt fantastiska djur, titta bara hur de ser ut och hur snälla de är."

Kerstin 

Av Kerstin - 15 maj 2012 15:13

Tog vårt första "riktiga" dressyrpass idag, guldgossen och jag... Intressant... Red nere i hagen, hade mina misstankar att han skulle vara lite stressad dels över att jobba och dels över att Zabina gick i hagen på andra sidan vägen. Mycket riktigt, åhhh, så ensam han var och åhh så det var synd om honom, skrek på Zabina och hon svarade så hjärtligt (billig ponny idag). Men å andra sidan så lär ju samma situation uppstå på en ev tävling så vi jobbade på. Först med att hitta vägen... Bara för att det inte finns staket/väggar så tyckte tydligen Zero att man kunde gå omkring hur som helst. Nu har jag mina riktpunkter i hagen, en sten, en grästuva mm så jag VET vart 4-kants spåret går. Efter att till slut enas om både gångart (skritt) och väg så kunde vi börja med lite igångsättningar till trav... Om han nu kunde trava... Den följande halvtimmen ägnade vi åt passage, piaff, piaff med jätte mkt tramp bak, spring på tvären och någon form av skuttande... Men så till slut så hittade vi vägen, formen och efter 3 underbara igångsättningar till en sagolik trav så kunde vi avsluta passet med massor av beröm. Den traven han bjöd på idag, har jag inte varken sett eller känt förr, hejja Zero!! Ska försöka hinna med ett pass i morgon också, jag brukar ju få bra betalt dag 2, för det jag tar igenom dag 1. Ska bli spännande!!

Zero var väldigt fin i blått och guld idag, passande för en Guldgosse!   Se om han går bra i morgon så kanske ungarna kan fota lite. Alltid kul att se om det går framåt eller bakåt på vår resa genom livet.


Ha det så bra!

Kerstin

Av Kerstin - 14 maj 2012 22:47

.. Som hänt under dagen och som gör att man kan somna lite extra nöjd. Timmie skriv om det i sin blogg och en dag som denna, när man är trött och allt känns lite extra jobbigt så är det verkligen läge att plocka fram dem..

1. Walle lyfte alla 4 benen självmant idag och jag fick till och med stretcha v.bak lite.

2. Super snälla Anna Karström, hästmassör mm, ska komma bums och kolla igenom Zero.

3. Har världens gulligaste barn!  


Kram på er!!

Kerstin

Av Kerstin - 13 maj 2012 20:16

Slängde i mig middagen och tog en lite kortare promenad med hundarna, så jag fick lite tid över för en ridtur på Zero. Blev lite fuskborstning i dag, tiden var knapp. Men ut hann vi! Zero var lite bekymrad över att lämna Zabina ensam hemma med killarna, men han var inte svår övertalad på något vis, ropade bara lite bekymrat. Han lugnade sig relativt fort. Sedan på hemvägen fick han lite bråttom och när jag inte lät honom ila på så toga han som vanligt passagen till hjälp, men efter att ha fått gå i passage på en 15 meters volt några varv så insåg han att det var ganska jobbigt, SÅ mycket enklare att skritta... Attans matte..    Men summan av hela ridturen var naturligtvis mycket trevlig! Dock bör jag nog införskaffa nya gummiplattor till stigbyglarna, trodde det var skornas sula det var fel på, men så insåg jag att gummiplattorna är nog MINST 20 år.... Ha ha, något torra skulle jag tro!


Nu är barnen kramade och jobbet kallar!

Ha en trevlig kväll!

Kerstin

Av Kerstin - 13 maj 2012 15:14

Åhh fick precis bilder på Curres fina åring! Ska fråga om jag får lägga ut dem här. Hon har verkligen vuxit på sig är u: ett litet fullblodssto, så hon blir nog en fin d-ponny.

Fina och kloka Simms Cinzano (Curre)

Måste verkligen knäppa nya bilder på honom, han har ju lagt på sig lite och mörknat i färgen, så jä...a fin!

Tror jag ska flörta lite med Anna nästa gång hon kommer för att hälsa på Zero...   


Annars blåser det kraftigt här, huvudet värker lite väl mycket = migränvarning, var ett tag sedan nu, men som det varit sista tiden så är det nog oundvikligt, tyvärr.. Hoppas bara det är den sista innan sommaren. Ska hälla i mig lite kaffe nu och sedan gå ut till pållarna så blir det nog bra.

Ett litet frö började gro i min alldeles för fullsmockade hjärna i natt, tänk om... Kanske... Tja, vi får se, lite tidigt än.. Skull kunna fungera, eller inte...

Tja, roligare inlägg än så här blev det inte idag, inte ännu iaf, kanske kommer det ett till under natten, beror på vad jag hinner med.


Kram på er!

Kerstin

Av Kerstin - 12 maj 2012 15:03

2 naturelement som kommer göra så att tröttheten försvinner under hundarnas promenad. Hemma igen så blir det stallfix och sedan ska jag banne mig sadla på fina Guldpojken och ta en skritt tur så att jag laddar om till natten igen. Jag har ju så lätt att låta tröttheten ta över, är en lat människa, jag vet!! Försöker verkligen ändra på det. Men det är ju som med det här, så lätt att logga in på datorn och visp så försvinner dyrbar tid. Kommer att andra på det med, kommer att omprioritera i mitt liv. Just nu är huset tomt, förutom hundarna och jag har tiden att slöa och göra lite som jag vill. Men kaffet är slut i koppen och trots att hundarna ligger nöjt vid mina fötter så vet jag att de hellre vill komma ut.

Skulle behöva putsa fönsterna också... Men det kommer en måndag nästa vecka också, jag skjuter upp det lite till...   Sa ju att jag var lat... Hi hi!!

 

Snart har det gått en hel månad, sedan denna underbara kvällen i april, när jag provred Hegrizero!

På köpet fick jag ännu en underbar vän i Anna.

Har precis samkört sommar scheman från jobben och dra på trissor, det finns lediga dagar!!!  


Ha det gott alla älskade vänner.

Låt vinden blåsa bort alla problem, om så bara för en stund!

Kerstin

Av Kerstin - 11 maj 2012 16:28

.. Sa barnen och så följde de med på varsin ponny när jag tog kvällsturen med vovvarna i går. Vi hann inte långt innan regnet kom!! Stora droppar som föll ner på oss, trodde de skulle böna och be om att få vända, då ingen av oss hade regnkläder på oss. Men icke sa nicke, "Åh vad mysigt det är!" Var den enda kommentaren, men väl hemma igen så var det 2 barn som snabbt fixade sina ponnyer och sprang in i värmen.  

 

Puss mule...

Zero fick jobba från marken igår, välbehövligt för både honom och mig. Han kan mycket, vill ännu mer och försöker verkligen tyda mina vimsiga signaler. Oj oj, vad matte behöver träna!! Tur jag har fina Zabina att träna lite mer på, så slipper jag vimsa till det helt för småkillarna.

Duktiga och underbara Walle. Är ju så rädd om sina bakben, men så har jag jobbat lite och då menar jag verkligen lite med klicker på honom. Gissa vad?! Idag lyfte han ALLA 4 ben frivilligt, vänster bak slappnade han av helt i, höger bak fortfarande lite spänt, men drar inte åt sig benet och han lyfter så fort jag säger "hoven"!! Har jag sagt att jag älskar mina ponnyer (och häst)???

 

En vinterbild på min underbara småttingar!   

Regn idag, så Zero får vila, passade på att städa ur sadelkammaren, 6-7 täcken åkte i soporna. Några av dem mer eller mindre helt massakerade av killarna, andra för att de har en helt omöjlig passform och jag retar mig på dem varje gång jag lägger på dem. Iväg med skiten bara!!

Nu ska jag åter trotsa vädret och gå med vovvarna en sväng innan stallet ska göras klart och jag ska iväg till jobbet.

Ha en toppen kväll!

Kerstin

Av Kerstin - 10 maj 2012 22:24

Då den här kommentaren dök upp!!

Hej Kerstin!

Du har blivit nominerad till "Det är din tur" i min blogg av Camilla som bloggar på www.camillahastskotare.blogg.se och jag måste säga att jag förstår varför hon nominerade dig! :)

Ha det guld!


 

http://www.dressyrkillen.se/category/det-ar-din-tur



Blev super glad och väldigt rörd, både över nomineringen, Camillas och Timmies fina ord. Ett bättre avslut kunde nog knappast den här kvällen få.

Pst, klicka görna in hos både Camilla och Timmie, 2 bloggar värda att läsa, även när det inte står om mig!  


Kram

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards