Stallrosen

Alla inlägg under juni 2011

Av Kerstin - 12 juni 2011 21:50

I morse när jag skulle till jobbet så ville inte dottern vara ensam hemma med storebror. Eftersom det började blåsa på ganska bra och det mullrade lite borta vid horizonten så bestämde jag mig för att ringa bästa barnvakten och naturligtvis så var mina små välkomna dit. In i bilen och iväg till Frida och hennes familj. Tydligen hade det gått bra, alla levde när jag hämtade hem dem och det var ju tur eftersom Frida ska hjälpa till med utbildningen av lilla "Råsockertoppen".   

  Full fart från början!

Har fått mail från uppfödaren och var tvungen att dra lite extra på smilbanden igen! Kan bara säga att lilla Sockertoppens mamma var en lustig liten tös.

Hoppas även på att få lite bilder från Frida lite senare då hon fotat så fint på lilla dottern!

Hoppas ni också har haft en bra dag!

Skriver

Kerstin


Av Kerstin - 12 juni 2011 07:43

Berättade ju att grannens 2 hästar fått fång här i dagarna. Och nu hörde jag att en av mina vänners hästar står nere på Ulltuna, där de tagit mängder av prover mm. Den har diarré och allt rinner ur den. Och så Prins då, 5 dagar av oro.

En annan vän fick hem sin ponny med fång för ett tag sedan. En av mina bästa vänner fick fång på sin ungponny, en annan kompis fick ta bort sina 2 hästar pga av fång?! Fång kan jag nog rabbla upp en hel lista med dem som fått... Sedan har jag vänner som har de mest underliga skador/sjukdomar på sina hästar.

Jag har hundägar vänner som haft/har problem med sina hundar/valpar. Konstiga hältor mm. Dexter haltar ju till och från på sitt högra framben, så han ska ju kollas framöver.

Vad är det som händer???? Man blir ju lite orolig, vi som nyss köpt ponny!! Finns det inga friska djur idag?? Att själv föda upp en häst, hund är ju ingen garanti för att den ska bli en frisk och sund individ. Man blir lite rädd.

Akuta sjukdoms fall, som i Prins fall eller den som står på Ulltuna, är sådant som händer. Vissa gånger kan man hitta en förklaring, andra gånger verkar det omöjligt. Något de ätit, något de inte ätit, men borde. För lite vätska, orent vatten, ålder på hästen... Men allt det andra, det är lösa benbitar (på både häst och hund), fång, eksem, rörelsestörningar, listan kan göras lång. Idag är det inte bara skador som uppkommit för att hästen är felriden/belastad. Kan man mer nu eller var det "bättre förr"?! Nu känner/träffar jag väldigt många häst/hundmänniskor dagligen, men jag tycker det är mer nu. Eller är vi bara mer upplysta nu?? Ibland känns det som om det inte längre räcker med att göra sitt bästa, man måste göra lite till, tänka till en extra gång.

Usch, blir ännu mer gråhårig då jag tänker på allt det här... Man får börja med frimärken istället....  

Ha en bra dag!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 11 juni 2011 20:43

Efter 5 dagar av vånda så slängde sig Prins över maten i morse. 2 kg hö har han "vräkt" i sig under dagen, inga jätte mängder, men mer än förut. Hans magen hörs dessutom när jag står utanför boxen!! Dessutom var han väldigt upprörd över att få vara inne idag, något han inte brytt sig i de andra dagarna. I morgon ska han få vara ute mer, då det är någon hemma hela dagen. Vilken lättnad jag kände i morse!!

Nu kan vi åter lägga focus på att åka och hämta hem lilla Sockertoppen. Visserligen återstår andra tråkigheter, men Prins var ju inget vi var förberedda på. Sydneys hälta kommer inte att kollas upp eftersom det sitter på det ben hon är T-märk för. Får jag en slant över så betäcks hon i sommar annars blir det nästa vår. Vill ju gärna ha en häst att rida jag med, det är väl inte för mycket begärt...  

Sitter just nu och jagar mygg som en galning!! Hinner slå en så har jag 10 myggbett!! De är ruskiga och många!!

Ha en bra kväll!!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 11 juni 2011 08:07

Blir en riktigt varm dag idag med, brukar inte säga "synd att man jobbar", men idag gör jag nog det... Hade varit trevligt att åka till något vatten istället. Man blir slö av att gå hemma...    Kanske kommer det fler varma dagar. Djuren verkar inte direkt överförtjusta i värmen..

Tur man kan mysa i skuggan.. 

Marsvinen har fått flytta ut till sin sommar bur, men Zimba bor fortfarnade inne, trot egentligen det är bra för honom. Han blir så skygg när han varit ute hela sommaren. Och gräs får han ju ändå varje dag.. Men vi ska fixa iordning hans bur oxå.

Prins får stå på stall idag, släpper ut honom när jag kommer hem, så jag har lite koll på honom. Under dagen så får grannen hålla koll. En av mina andra grannar har fått fång på BÅDA sina hästar. Jobbigt!

Lukas ser fortfarnade bra ut i sin fång, men luftvägarna är det desto sämre med. Han skulle ju verkligen behöva gå på gräs... Blöter all mat nu till honom och hoppas på det bästa..

Jag har väl antagligast glömt av att berätta det, men som om inte allt var nog nu så är Sydney halt bak också.. Why not liksom.....

Ha en underbar dag!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 10 juni 2011 22:05

Sista dagen i skolan och 1:a på sommarlovet! Och vilken dag!! Varmt, varmare och varmast!! Hur ljuvligt som helst.

  Svensk sommar när den är som bäst!

Dagarna går, en vecka snart som bara försvunnit. Igår somnade jag sittandes på en stol på altan i solen, inte ens en dyna på stolen.    Helt slut efter allt som händer nu. Allt blir väl bra i slutänden, men vägen dit är tuff. Någonstans så tror jag att åldern tagit ut sin rätt i Prins kropp och att det sedan visade sig i kolik denna gång. Jag har ju upplevt honom som trött i vinter/vår. Visst vem kan klandra honom, en hård och kall vinter suger musten ur vem som helst. Men det finns alltid saker som man liksom bara känner på sig, vet inom sig. Svårt att förklara. Vi får se vad som händer närmaste tiden.

Hoppas er dag varit solig och härlig som vår, trots omständighetarna.

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 9 juni 2011 21:33

... Så lyckas lilla "Sockertoppens" uppfödare hitta rätt på oss.  Och mailar underbara bilder på vår lilla donna, samt hennes historia. Hennes mail fick mig att le när hon berättade om Sockertoppens mamma och att hon tydligen inte alls gillade valet av kille. Hi hi, men resultatet blev ju bra trots allt.   Bjuder på en bild av lilla söta "Rå"- Sockertoppen. (brunt socker för er som inte hänger med..  ). Sockertoppen har ett namn, men det håller jag för mig själv ett tag till..

  Sockertopp med sin mamma.

Ha en trevlig kväll!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 8 juni 2011 21:34

I förmiddags bajsade vår Prins 2 gånger, lyckan var total!! Senare under dagen kom det ut 2 högar till, hoppet spirar lite till....  Men säg den lycka som varar.... 1 timme efter sista högen så vände det igen... Hur mycket klarar en liten kropp. Så jobbigt att se honom ha ont. Veterinären säger att det kommer att vända, eftersom han framför allt dricker, men även petar i sig ett höstrå då och då. Och vi hoppas, men för vare bra minut så har han en dålig.. Vi kommer liksom inte över nollsträcket. Men vi kämpar en dag till ialla fall... Har nu gått snart 3 hela dagar, det måste vända...

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 7 juni 2011 22:13

Förlåt att jag inte svarar på era kommentarer, men orken är inte på topp just nu. Dock tackar jag för era värmande ord och tankar till vår Prins. Läget är ganska oförändrat. Veterinären har gjort det han kan. Prins har fått massor med olja, vitaminsprutor och dropp. Dock utan större effekt. Det enda positiva är att han dricker självmant nu. Veterinären ringde nu i kväll och bad mig hålla humöret uppe. Att han dricker och ville äta maskrosor var ett gott tecken. Och när jag skriver maskrosor så är det bara dem han vill ha när vi går våra promenader och jag låter honom äta dem, de är ju utrensade. Och går allt åt skogen så fick han ju lite gott att äta..... Det har gått snart 1,5 dygn sedan koliken satte igång på allvar. Antagligast började det redan i söndags, jag tyckte han var lite segare än vanligt när dottern red, men under denna årstid så kan ju även det bero på värme och alla otäcka små kusar.

  Älskade lilla Prins.   

Den 9:e juni, alltså på torsdag, så är det exakt på dagen 3 år sedan vårt första möte med vår blivande Prins. Den 15:e juni kom han hem till oss på lån. Ett år senare blev han äntligen vår. Tack Jossan!!   

Nu sitter jag här med huvudvärk, spännigshuvudvärk som kommit under dagen, inte så konstigt, vem bryr sig, vill ju bara att Prinsen ska bli bra.

Ringde och sa ifrån mig natten, orkar verkligen inte....

Skriver

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards