Stallrosen

Alla inlägg under maj 2011

Av Kerstin - 24 maj 2011 09:15

Lite grått och blåsigt här nu, men det gör inget, blir säkert fint väder i morgon då jag jobbar.    Blir lite vardagspyssle hemma idag, inget speciellt, förberedelser.. Tömma transporten på hö vore bra... Hämta spånet.. Mäta, fixa och trixa..

Undrar vad som ska ske... Får besked i dag om en sak, ska åka och fixa en annan sak..  

Skriver

Kerstin



 

Av Kerstin - 23 maj 2011 22:01

Efter 3 timmars sömn så var det bara att kliva upp, rasta hundar mm och sedan bege sig till brandutbildningen. Hade inte så höga förväntningar på den, men blev positivt överraskad. Intressanta och tänkvärda saker. Man (jag) inser nog inte hur riktigt HUR fort det verkligen går. Läskigt.

Hem och fixa med allt det vanliga innan vi tog en skrittur i det ljuvliga kvällsvädret. Sommaren är på väg..


En barbacka trav, men hjälmen käck på snè...

Lika gla för de...

Hundarna var med och var hade väldigt mycket spring i benen eftersom det inte blivit någon direkt läng promenad på morgonen. Och "jakt hunden" Eddie hade många span på gång,

men valde att lyssna på mig så han fick vara lös hela tiden.  

Allt har sitt slut och sakta så vandrade vi på ett led hemåt i solnedgången..

  Älskar bilden, trots att den i en fotografs ögon säkert är en ren katastrof..   

 

Vad tror ni om torsdag?? Kan det vara en bra dag för en liten, liten presentation???

Skriver

Kerstin




 

Av Kerstin - 22 maj 2011 22:48

Tja, nu vet ju inte jag om vi gått under eller inte, har ju aldrig varit med om det tidigare, men jag finns här och det verkar ju några av er också göra, så vart vi än är så verkar det ganska lika tycker jag.

Jag är ju en latmask, som ni alla vet vid det här laget. Och idag satt jag helt lugnt på trappen, vi hade nyss fikat lite glass och njutit av värmen, jag tog en påtår java och ringde en vän som skulle åka och köpa finmaskiga hönät åt mig. Satt och tittade ut över sommarhagen som liksom aldrig blir klar. Trots att jag tänkt på den MASSOR av gånger... En bil kör förbi, stannar, backar tillbaka, ut stiger min gamla klasskompis, tillika granna (bara någon km mellan oss   ) och frågar om det så att jag skulle kunna tänka mig att ha mina hästar i hennes föräldrars stora fina hage i sommar, vatten, bra ström och tillsyn ingick, stolp och tråd är uppe redan... Tja, undrar vad man ska svara på det....   Jag behövde ingen betänketid kan jag lova. Ha ha! Visst är livet så här efter jordens undergång ljuvligt!!!    (hittade ingen med kaffe på..)

Underbara lilla dottern hade utan att jag sagt så mycket som ett knyst om det, mockat åt ALLA hästarna idag!! Sedan hjälpte hon och sonen åt att ge hästarna lunch hö. Jordens undergång blev bara till det bättre eller vad säger ni??

Nu ska jag kolla tvättstugan och sedan är det väl dax för natt fika. Imorgon blir det brandutbildning, är lite oklart om jag ska få lära mig att tutta på eller släcka...   

Natt natt på er!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 21 maj 2011 23:02

.. Spånar lite... Planerar lite... Väntar på att det ska bli fika så man kan hälla i sig lite java.

Läser era bloggar och blir lite avis på er som rider, tävlar och tränar så flitigt. Missunnar er inget, bara glädjs med er och önskar jag kunde vara en av er. Men inte just nu, kanske lite senare i mitt liv, vi får se. Just nu så har jag lite andra planer.   

Sydney såg i alla fall super fin ut idag när hon sprang runt i hagen och låtsades vara rädd för något. Inga stelheter idag, härligt. Så hoppas jag att jag kan rida lite till veckan. Funderar på att skritta ut en kort sväng och pröva att ta med hundarna, får se hur det går.

Såg en jägare gå upp i skogen, vad får man jag nu?? Inget eller, nu har ju alla djuren barn... Man får ju knappt (inte) ha hunden lös..


Idag går jorden under, vad gör ni så här sista timmen?? Själv valde jag att åka till jobbet precis som vanligt, kramade barnen, pussade på gubben och klappade om djuren. Hoppas på det bästa. Men om den går under så tror jag det blir ett stort "POFF" och då spelar det ingen roll om jag är hemma eller här.. Men jag hoppas ju att jag ska kunna sätta mig i bilen och åka hem till mina älskade i morgon. ♥

Nä, nu ska jag läsa lite, hänga tvätt fast i omvänd ordning..

Natt natt på er!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 21 maj 2011 19:11

Underbart väder ute idag! Naturligtvis eftersom jag sov som en klubbad säl mer eller mindre hela dagen. Vaknade och gick direkt ut för att göra stallet, sedan in och fixa middagen. Höll på att svimma och spy när jag stod och fixade med köttet. Urk, måste nog lära mig äta något när jag kliver upp på dagen.. Knasigt egentligen, för på morgonen har jag inga som helst problem med att äta frukost, inga problem med vad jag äter till frukost heller, men när jag jobbat natt så är det banne mig tji att få i mig något när jag vaknar, växer i munnen. Men äter man "frukost" kl 5 på morgonen och sedan vaknar framöver eftermiddagen så är det liksom läge att fylla på energidepåerna.. Jag hinner ju göra några timmars jobb efter frukosten också.

Hann inte riktigt med det jag tänkt här hemma idag, huvudvärken satte stopp. Morgonen på jobbet blev lite annorlunda och rörigare så det drog ut på tiden, så det blev många vaknar timmar förra dygnet.

Här är ialla fall sonens nya hjälm,ridskor och ridbyxor. Han är fortfarande super stolt över dem. Så nu håller vi tummarna att han även använder sakerna.

  Skorna är med stålhätta och de är eg inte köpta för att han ska rida i, utan jag köpte de eftersom han ska på lådbilsbyggar kurs och grottvandring, påbägge ställena skulle de ha ordentliga kängor på fötterna och så mycket bättre än de här kan de väl inte bli.   Jag har inte direkt sagt att de är ridskor, men har sagt att de även går väldigt bra att rida i... Man skulle kunna tro jag läst psykologi... Hi hi!!

Ha en toppen lördags kväll!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 20 maj 2011 22:41

... Nä inte riktigt då. Sitter på jobbet och vänta på att få gå och ta en fika med kollegorna, ronden är avklarad, tvätten hängd.

En bra dag på jobbet med massor av bekanta ansikten, kul!!  Nu är det bara ca 9 timmar kvar innan jag får lägga ner huvudet på kudden och sova gott!

Sonen fick sin efterlängtade hjälm idag. Den gillades!! Den är för övrigt hur skön som helst, men inget jag skulle vilja ha själv. Sedan chockade sonen mig med att vilja ha ett par ridbyxor!!!! Självklart sa jag!! Han blev så stolt och glad för sina nya saker. Min underbara pojke!!   

När jag nu läste igenom kommentarerna så blev jag alldeles varm i hjärtat av Camillas ord. Vilken underbar tjej (även om hon överdriver lite..   ).

Sadeln blev såld igår och jag skulle ha skickat den idag, men hann inte. Får göra det på måndag istället. Så nu har jag bara 2 st kvar, blir jag av med ponnysadeln så vore det bra, den vita kan jag behålla, har någon form av lite hat/kärlek till den.. Ska pröva den på Sydney.

Har kikat lite på Teknas junior hoppsadel, fina sadlar till bra priser. En rosa till och med!! Ha ha, men någon sådan blir det inte. Men ett tips om någon letar sadel.

Nej, nu väntar jobbet och så har jag lite planering inför framtiden att göra. Kvalitetstävlan är den 20 augusti här uppe hos oss....   


Höres i morgon kväll/natt!!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 20 maj 2011 08:47

Nix, idag blir det till att ila nu lite på förmiddagen för att hinna klart innan jobb ett börjar, sedan ilar jag hem tar in hästarna och ilar iväg till jobb två. Gissa vem som kommer att sova gott i morgon?!    Lördagen blir som sagt en sovdag, men hoppas jag ska hinna dra tråd på kortsidan hagen så kan damerna gå där på lördag em och tillsvidare. Känns dumt att "slösa" på hö när det finns gräs..

Sydney såg väldigt stel ut i sitt bakben igår... Tur det är sommar snart och jag inte kommer att hinna rida henne... Så trist om hon blir dålig, då har jag ingen att skrutta runt på.. Men det var ju bara en tidsfråga, så.. Ju bättre hon går ju sämre är det ju egentligen för hennes bakknä. Jag har känt i galoppen de sista gångerna att hon blivit väldigt tung och häver sig framåt och eftersom hon eg har rätt bra galopp så har jag väl insett att det är något, men så länge hon inte haltar så... Men nu blir det bara skritt turer framöver.  Hade jag bara en liten slant över så skulle jag skicka iväg henne på betäckning redan i år, men det får bli nästa år, som jag planerat. Har ju lite andra planer för sommaren....   

Men som sagt kan ju alltid ta trevliga skritt turer med mina små som sällskap.

   

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 19 maj 2011 20:32

Känner att jag har så mycket energi just nu. Normala arbetstider och lite mer strukturerad vardag börjar sätta sina spår. Så vad har jag bockat av idag då?! Tvättat 2 täcken, perfekt väder för det, sol och vindar, torkade i ett nafs!! Sedan plockade jag ihop 4 st täcken som jag sålde till en kompis, varav 2 st var helt nya, ett har jag inte ens plockat upp ur påsen...    Hittade ett till som jag sms:ade till en tjej om, tycker hon har mer nytta av det än vad jag har. Hämtade spån, samt säckade upp ett gäng som det bara är att hämta. Stolpade om lite i hagen, men kom fram till att jag ska riva ner alla stolpar och sätta dit trampstolp (de smala vita som man kan trampa ner) i stället, varvat med trästolp i hörn och grindar samt som stabilisering lite här och där på långsidorna. De vita runda plast stolparna som jag har, säljer jag istället. Vi har alldeles för stenig mark för dem. Städade av lite inne, rensade bland gamla papper, blev en hel påse och en pärm blem nära på tom. Har varit på 3 härliga turer med hundarna och på sista turen fick jag trevligt sällskap av lilla dottern på Prins.

Blev en barbacka tur bland vitsipporna..

    Visst är det vackert!?


Sedan ringde 2 st om sadeln idag, en som ska lämna besked i kväll, annars köper den andra den.   Toppen!!


En liten ledtråd till en hemlis... Kommer ni ihåg lill hingsten som dottern skulle rida in....  

Natt natt!

Skriver

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards